Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Német politikus: „Afrikába szállítsák vissza a Földközi-tengeren kimentett migránsokat, ne Európába”

Horváth József György

2019.08.29. 19:00

Vissza kell szállítani Afrikába a Földközi-tengeren az embercsempészek hajóiról kimentett embereket – mondta a bajor belügyminiszter egy csütörtöki lapinterjúban.

Meg kell fordítani a tengeri mentés „logikáját”, el kell érni, hogy a kimentetteket ne továbbszállítsák Európába, hanem visszavigyék Afrikába – fejtette ki Joachim Herrmann a Die Welt című német lapban közölt interjúban. Kiemelte: ha sikerülne ezt elérni, „nagyon gyorsan senkinek sem jutna többé az eszébe, hogy beszálljon az embercsempészek gumicsónakjába” – mondta a tartományi miniszter.

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa hangsúlyozta: továbbra is törekedni kell arra, hogy létrejöjjenek az Európai Unió és az ENSZ által működtetendő menedékkérő-befogadó központok Észak-Afrikában.

Kifejtette: az emberiség történelmében mindig is úgy volt, hogy a menekültek a hazájuk biztonságos övezeteiben vagy a szomszédos országokban kerestek menedéket, és egyáltalán nem kézenfekvő, hogy bárki is Németországba menekül Afganisztánból az ázsiai országot uraló bizonytalanság elől. Ilyesmi csak az embercsempészek miatt fordul elő.

Arra a felvetésre, hogy a jelenség elleni fellépést elmulasztó EU-s országoknak is van szerepe, elmondta: a német szövetségi kormány elismeri, hogy hiba volt túl kevés támogatást nyújtani a válságövezetekkel szomszédos országoknak a menekültek ellátásához. Mint mondta, nemrégiben felkeresett egy jordániai menekülttábort, ahol fejenként havi 35 dollárból (11 600 forint) meg tudják oldani a menekültek étkeztetését. Könnyen belátható, hogy a menekültekre Németországban fordított pénzzel jóval többet lehetne tenni a szerte a világon élő menekültekért – tette hozzá.

Németországban és Európában csak egy hangos kisebbség vallja azt, hogy szinte mindenkit be kell fogadni, aki itt akar élni. Ezektől az irreális elképzelésektől el kell határolódni

– húzta alá Joachim Herrmann.

Hozzátette: mindenkit tisztel, aki rendkívül nagylelkű szeretne lenni, azonban leszögezte: „meg kell óvni hazánk identitását és kultúráját, és ehhez be kell tartani a jogállam szabályait.

Joachim Herrmann a többi között arról is szólt – egy minapi ausztriai kijelentését megerősítve –, hogy novembertől további hat hónapra meg kell hosszabbítani a bajor-osztrák határ ellenőrzését, mert továbbra sem megfelelő az EU-s külső határ védelme.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére