Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Német miniszter: Orbán az unió határait védi

Tóth Dalma

2018.04.05. 18:58

Jens Spahn német egészségügyi miniszter szerint minden kritika ellenére Orbán Viktor az, aki megvédi az unió határait.
BERLIN, 18:58

Jens Spahn német egészségügyi miniszter szerint minden kritika ellenére Orbán Viktor az, aki megvédi az unió határait.

Jens Spahn a Neuen Zürcher Zeitung (NZZ) német lapnak adott interjújában kifejtette, hogy vissza kell szerezniük a választók bizalmát, amit nem csak a migránspolitikájuk miatt vesztettek el.

Amikor az interjú során a CDU-s politikust arról kérdezték, hogy az iszlám Németország része-e, egyetértett Merkellel abban, hogy az iszlám Németországhoz tartozik. Feltették neki a kérdést, hogy mi a helyzet a szalafistákkal, vajon ők is Németország részét képzik? Erre csak annyit válaszolt, hogy ők sajnos már az országban tartózkodnak, és a kérdés inkább az, hogy az összes muszlim Németországhoz akar-e tartozni.

A migránsválság kapcsán megjegyezte, hogy meg kell erősíteni Európa külső határait és a Frontex munkatársainak létszámát 25-ről 100 ezerre kell növelni.

Néhány évvel ezelőtt magára hagytuk Olaszországot, Görögországot, Romániát és Magyarországot. Viszont időközben mindenki rájött, hogy a közös határ a Földközi-tengeren és az Égei-tengeren fekszik. Fontos, hogy tudjuk, ki jön Európába"

– tette hozzá, majd megjegyezte:

a kritikák ellenére Orbán Viktor az, aki betartatja az uniós szabályokat és garantálja az uniós határok biztonságát."
 

Védelmébe vette az idegengyűlölettel vádolt élelmiszerbankot

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, a németországi Essen városában működő élelmiszerbank ideiglenesen úgy határozott, hogy a migránsok helyett a német állampolgárságú embereknek segít. A korlátozást egyébként szerdán feloldották, de az eset országszerte nagy felháborodást keltett. A szervezetet a miniszter azonban védelmébe vette:

azt láttam, hogy az Essenben élelmiszerre váró emberek mindegyike jól tápláltnak és erősnek tűnik. A gyermeküket egyedül nevelő szülők vagy az öregek pedig már nem jutottak ételhez."

A CDU-s politikus szerint ezért igazságosan döntött az élelmiszerbank.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére