Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Német helyettes kormányszóvivõ: a migránsok nem jelentenek fokozott terrorveszélyt

Bokor Gábor

2016.07.25. 15:38

Ulrike Demmer tovább folytatja a migránssimogatást. Szerinte a migránsok körében nem nagyobb a terrorveszély, mint a lakosság más csoportjaiban.
BERLIN, 15:38

Ulrike Demmer tovább folytatja a migránssimogatást. Szerinte a bevándorlók körében nem nagyobb a terrorveszély, mint a lakosság más csoportjaiban.

Ulrike Demmer hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a német kancellár, Angela Merkel és a kormány gyászolja a Reutlingenben bozótvágóval megölt terhes asszonyt és együttérez a sebesültekkel. Bár a múlt heti sorozatos terrortámadások után még mindig nem érzi szükségességét, hogy megszakítsa pihenését, a helyettes kormányszóvivő szerint Angela Merkel állandó szolgálatban van és folyamatosan kapja a tájékoztatást az eljárások fejleményéről. 

A reutlingeni támadásról elmondta, nem "állambiztonságot fenyegető bűncselekményként" tartják számon az esetet, így a hatóságok sem terrorcselekményként sorolják be azt. 

Újságírók feltették azt a kérdést, hogy a sorozatos terrorcselekmények, hogyan befolyásolják a kormány menekültpolitikáját. A szóvivő kitérő választ adott, szerinte meg kell várni az ügyekben folyó vizsgálatok részletes eredményét. 

Az utóbbi hónapok terrorcselekményeit többnyire nem menekültek követték el, és ez a tény egybevág azokkal az aktuális vizsgálatokkal, amelyek szerint a menekültek nem jelentenek nagyobb vagy kisebb terrorveszélyt, mint a lakosság más csoportjai."

– fogalmazott Demmer. 

Hasonlóan véleményen van Thomas de Maiziere belügyminiszter is, ő a Berliner Morgenpost című lapban hétfőn megjelent nyilatkozatában azt hangsúlyozta, hogy nem lenne helyes a migránsok általánosító, kollektív meggyanúsítása.

Jelenleg 59 konkrét esetben nyomoznak olyan ügyben, melyekben a menekülteknek közük lehet "terrorista struktúrákhoz", holott sok százezren érkeztek az országba."

– fogalmazott.

Törekedni kell arra, hogy egyrészt jobban védjük külső határainkat, másrészt biztonságos és legális úton Európa, és így Németország is befogadjon méltányos számban menekülteket közvetlenül a válságövezetekből."

– mondta a miniszter.

Vasárnap délután a Baden-Württemberg tartományi Reutlingenben egy szíriai migráns meggyilkolt egy terhes lengyel nőt, majd megsebesített még két embert. Késő este a bajorországi Ansbachban szintén egy szíriai működésbe hozott egy robbanószerkezetet, amely a hátizsákjában volt. A fesztiválon történt robbantásban csak az elkövető halt meg, de több mint 12 ember megsebesült, hárman közülük súlyos állapotban vannak.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére