Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Német helyettes kormányszóvivõ: a migránsok nem jelentenek fokozott terrorveszélyt

Bokor Gábor

2016.07.25. 15:38

Ulrike Demmer tovább folytatja a migránssimogatást. Szerinte a migránsok körében nem nagyobb a terrorveszély, mint a lakosság más csoportjaiban.
BERLIN, 15:38

Ulrike Demmer tovább folytatja a migránssimogatást. Szerinte a bevándorlók körében nem nagyobb a terrorveszély, mint a lakosság más csoportjaiban.

Ulrike Demmer hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a német kancellár, Angela Merkel és a kormány gyászolja a Reutlingenben bozótvágóval megölt terhes asszonyt és együttérez a sebesültekkel. Bár a múlt heti sorozatos terrortámadások után még mindig nem érzi szükségességét, hogy megszakítsa pihenését, a helyettes kormányszóvivő szerint Angela Merkel állandó szolgálatban van és folyamatosan kapja a tájékoztatást az eljárások fejleményéről. 

A reutlingeni támadásról elmondta, nem "állambiztonságot fenyegető bűncselekményként" tartják számon az esetet, így a hatóságok sem terrorcselekményként sorolják be azt. 

Újságírók feltették azt a kérdést, hogy a sorozatos terrorcselekmények, hogyan befolyásolják a kormány menekültpolitikáját. A szóvivő kitérő választ adott, szerinte meg kell várni az ügyekben folyó vizsgálatok részletes eredményét. 

Az utóbbi hónapok terrorcselekményeit többnyire nem menekültek követték el, és ez a tény egybevág azokkal az aktuális vizsgálatokkal, amelyek szerint a menekültek nem jelentenek nagyobb vagy kisebb terrorveszélyt, mint a lakosság más csoportjai."

– fogalmazott Demmer. 

Hasonlóan véleményen van Thomas de Maiziere belügyminiszter is, ő a Berliner Morgenpost című lapban hétfőn megjelent nyilatkozatában azt hangsúlyozta, hogy nem lenne helyes a migránsok általánosító, kollektív meggyanúsítása.

Jelenleg 59 konkrét esetben nyomoznak olyan ügyben, melyekben a menekülteknek közük lehet "terrorista struktúrákhoz", holott sok százezren érkeztek az országba."

– fogalmazott.

Törekedni kell arra, hogy egyrészt jobban védjük külső határainkat, másrészt biztonságos és legális úton Európa, és így Németország is befogadjon méltányos számban menekülteket közvetlenül a válságövezetekből."

– mondta a miniszter.

Vasárnap délután a Baden-Württemberg tartományi Reutlingenben egy szíriai migráns meggyilkolt egy terhes lengyel nőt, majd megsebesített még két embert. Késő este a bajorországi Ansbachban szintén egy szíriai működésbe hozott egy robbanószerkezetet, amely a hátizsákjában volt. A fesztiválon történt robbantásban csak az elkövető halt meg, de több mint 12 ember megsebesült, hárman közülük súlyos állapotban vannak.

(MTI)

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Deutsch: a Bizottság új elnöke tegyen meg mindent a bevándorlás megállításáért

Deutsch: a Bizottság új elnöke tegyen meg mindent a bevándorlás megállításáért

Az Európai Unió külső határainak megvédésével a bevándorlást meg kell állítani, az uniós szerződésekben rögzített módon a nemzeti identitást tiszteletben kell tartani, és a közép-európai országok uniós támogatási forrásainak mértékét fenn kell tartani – jelentette ki Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő Strasbourgban, az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén kedden.

Teljes selejtezős siker női tőrben

Teljes selejtezős siker női tőrben

Mind a négy magyar női tőröző sikerrel vette a selejtezőt kedden a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

Hatályba lépett a magyarokat is sújtó ukrán nyelvtörvény

Kedden lépett hatályba az ukrán nyelvtörvény, amely igen sok bírálatot kapott nemcsak a kisebbségek részéről, de Ukrajna szomszédaitól is.

Kirúgtak egy keresztény orvost, mert egy szakállas férfit nem szólított hölgyemnek

Kirúgtak egy keresztény orvost, mert egy szakállas férfit nem szólított hölgyemnek

A keresztény férfi szerint a nemet a biológia és a genetika határozza meg.

This is the reason why the Brusselite bureaucrats will never understand the success of Orbán

This is the reason why the Brusselite bureaucrats will never understand the success of Orbán

The bureaucrats in Brussels believe that by branding Viktor Orbán a „far right” leader, they can discredit him. Here is the reason why this strategy will always be destined to fail.

A migránsok drogelosztó központként használtak egy olasz templomot

Öt afrikai migráns egy római templomot változtatott drogelosztó központtá.

Szijjártó: a magyar-ukrán kapcsolatok javulásában vagyunk érdekeltek

Abban vagyunk érdekeltek, hogy Magyarország és Ukrajna kapcsolatai a jövőben jelentősen javuljanak, és olyan együttműködés jöjjön létre, amely jó Ukrajnának, jó Magyarországnak és jó a kárpátaljai magyarságnak – jelentette ki Szijjártó Péter.

Kordonok közé szorítva

Kordonok közé szorítva

Az idén megint volt Pride, vagyis „a meleg büszkeség napja”, sőt egy egész pride-hónap, ami a köztereinket minden eddiginél jobban elfoglalta, és naponta tolta arcunkba a homoszexuális propagandát és jelképeket. És miközben július 6-án a felvonulók szabadon parádéztak, az ezzel szemben ellenvéleményt kifejezni kívánókat kordonok közé zárták. Mi pedig csak nézünk ki a fejünkből, és nem értjük: hogyan jutottunk idáig?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére