Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemcsak angol, de arab nyelven is újít a svéd egészségügy

Forisek Ádám

2017.05.05. 11:28

Egy új digitális orvosi szolgáltatás keretein belül nemcsak angolul, hanem már arabul is foglalhatnak idõpontot Svédország lakói, minderre a modernitás jegyében került sor.
STOCKHOLM, 11:28

Egy új digitális orvosi szolgáltatás keretein belül nemcsak angolul, hanem már arabul is foglalhatnak időpontot Svédország lakói, minderre a modernitás jegyében került sor.

A Medicoo névre keresztelt szolgáltatás lényege, hogy a páciensek lefoglalhatják online az időpontjaikat. Mindezt pedig nemcsak svédül és angolul, de már arabul is megtehetik a betegek.

Fontos, hogy a svéd egészségügyet megújítsuk, és mivel nagyon sokan beszélnek angolul, ezért biztosítani kell számukra a gyors, hatékony angol nyelvű egészségügyi ellátást ”

– nyilatkozott a Medicoo vezérigazgatója.

Fontos megjegyezni ugyanakkor, hogy a migrációnak köszönhetően az arab immáron a második legelterjedtebb nyelv a skandináv országban, lekörözve a finnül beszélők számát. A vezérigazgató, Philip Segenmark szerint

ezzel nélkülözhetővé válnak a tolmácsok, de ami ennél is fontosabb, hogy az arab nyelvű lakosságnak is egyszerű és gyors ellátása lesz.” 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére