Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem viccelnek, hanem fegyverkeznek a lengyelek

Pörge Béla

2017.04.30. 14:58

Lengyelország egyelõre kísérleti jelleggel, 50 iskolában indította el azt a programot, melynek keretében a diákok heti két órában elméleti és gyakorlati katonai ismereteket tanulnak.
VARSÓ, 14:58

Lengyelország egyelőre kísérleti jelleggel, 50 iskolában indította el azt a programot, melynek keretében a diákok heti két órában elméleti és gyakorlati katonai ismereteket tanulnak.

A lengyelek az elmúlt hónapokban egyre komolyabb hangsúlyt fektetnek a militarizációra. Ennek a programnak az eleme az is, hogy létrejöttek az úgynevezett Uniform-Iskolák, melyekben a diákok megtanulhatják a fegyverek kezelésének alapjait, illetve más alapvető katonai ismereteket is elsajátíthatnak.

A minisztérium célja, hogy Lengyelország összes járásában legyen legalább egy iskola, ahogy a katonai ismeretekről tartanak oktatást. Erről Michal Dworczyk helyettes védelmi miniszter beszélt egy interjúban.

Dworczyk arról is beszélt, hogy az ország 125 ezer fős hadseregét szeretnék megduplázni, többek között ezen iskolák segítségével. A katonai kiadásait is növelné Lengyelország, jelenleg a GDP két százalékát fordítják ilyen célokra, 2030-ra 2,5 százalékot szeretnének.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére