Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem véletlenül kérdezték fel a héten Soros Györgyöt

Nagy Gábor

2018.07.20. 13:05

Ismert, a héten egy igen hosszú interjúszerû elbeszélés jelent meg Soros Györggyel a The New York Times (NYT) címû lapban, amely megpróbálta elhomályosítani a magyar származású milliárdos piszkos múltját, pénzügyi üzelmeit, és egy idõs, beteg, meg nem értett filantróp üzletember képét igyekezett prezentálni az olvasóknak.

Ismert, a héten egy igen hosszú interjúszerű elbeszélés jelent meg Soros Györggyel a The New York Times (NYT) című lapban, amely megpróbálta elhomályosítani a magyar származású milliárdos piszkos múltját, pénzügyi üzelmeit, és egy idős, beteg, meg nem értett filantróp üzletember képét igyekezett prezentálni az olvasóknak.

A mintegy tízezer szavas cikk azt sugallja, hogy Soros György sosem volt egy pénzéhes tőkés cápa, üzleteit, politikai megnyilvánulásait mindig is a „szent céljai” tartották össze: az emberek szeretete és a liberális demokráciába vetett hite. Míg a magyar származású milliárdos „civil tevékenysége” az egekbe van magasztalva, addig – többek között – az angol font 1992-es „megshortolásáról”, vagy a 2008/2009-es gazdasági válság alatt végbemenő OTP-ellenes pénzügyi manőverekről alig, vagy nem is esik szó. Summa summarum: a New York Times propagandaanyagának egyértelmű célja, hogy Sorosról egy olyan képet kapjon az olvasó, hogy az véletlenül se „találkozzon” a valósággal.

Csakhogy arról a balliberális siserahad beszámolói „megfeledkeztek”, hogy pár hónappal ezelőtt a milliárdos nem kevesebb mint hárommillió dollárt fektetett be a liberális lapot kiadó vállalatba. A lépést az egyik amerikai médiaszakértő úgy kommentálta, hogy a tőzsdecápa „befektetése” a legnagyobb amerikai liberális sajtóorgánumba „hatalmas” lépés, és egyértelműen a médiaexpanzióról van szó (hogy ti. a központosított szerkesztőségekkel nagyobb nyomást tudnak gyakorolni a közéletre, a törvényhozásra és a politikára). De arról sem tett említést a balliberális média, hogy két évvel ezelőtt történt egy kísértetiesen hasonló eset. Akkor az NYT írásában szintén egy kétes ügyletekkel bíró mexikói milliárdosról, Carlos Slim Helúról próbálta elhitetni, hogy – Soroshoz hasonlóan – egy jótét, filantróp üzletemberről van szó, aki szintén akkor szerzett részesedést a liberális lap kiadójában.

Soros „felkérdezése” tehát nem véletlen. Egyszerűen egy fals képet sugárzó imázsinterjúról van szó, ami – mint látjuk – egyáltalán nem találkozik a valósággal. Főleg úgy, hogy a cikket megelőzően több millió dollárt fektetett a lapba.

#ripfüggetlenújságírás

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére