Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem tudják megakadályozni a gyerekházasságokat a német hatóságok

Bokor Gábor

2019.09.24. 19:00

Egy nőjogi szervezet legújabb jelentése szerint hiába küzdenek a németek gyerekházasságok ellen.

A német hatóságok két évvel ezelőtt szigorítottak a törvényeken, melyek tiltják a gyerekházasságot, ezzel védve a kiskorúakat attól, hogy akaratuk ellenére, rendszerint szülői nyomásra kerüljenek bele egy rossz házasságba. A Terre des Femmes nevű női civil szervezet arra hívta fel a figyelmet, hogy a törvény betartatása nem a megfelelő hatásfokkal zajlik. Mint ismert, Németországban 2017 július 22-e óta van életben az a törvényi szigorítás, mely megtiltja, hogy egy gyermek az akarata ellenére belehurcolható legyen egy frigybe. Ekkor emelték fel az egybekelés alsó korhatárát 18 évre.

A törvény kimondja, hogy semmisnek kell venni azokat a házasságokat is, melyeket külföldön kötöttek, hogy így kerüljék ki a német törvényeket. Sokan ugyanis úgy tértek ki a jogszabály alól, hogy külföldre utaztak, olyan országokba, ahol nincs ilyesfajta törvény, ott megköttetett a frigy és utána a kiskorúval visszautaztak Németországba, mint friss házasok. A német bíróságoknak automatikusan törölni kell a házasságot, amennyiben az egyik fél annak megkötésekor 16 évnél fiatalabb volt. Azonban homokszem került a gépezetbe, ugyanis a bíróságok ilyen ügyekbe alig szólnak bele: az elmúlt alig több mint két évben mindössze 10 esetben léptek, miközben 813 kiskorú házasodott meg. Az ENSZ adatai szerint világszerte jelenleg 765 millió kiskorú él házasságban, 650 millió közülük lány.

Monika Michell, a szervezet egyik aktivistája szerint azért nem megy olajozottan a rendszer, mert a német állam nem centralizálta a felelős hatóságokat, átláthatatlan és kaotikus a rendszer, így nem lehet tisztán látni azzal kapcsolatban, konkrétan hány gyerekházasság történt, a fent említett számnál a valós jóval magasabb lehet.

Számításaink szerint országszerte minden hétvégére jut egy olyan menyegző, ahol az egyik fél még nem töltötte be a 18. életévét„

– mondta, majd hozzátette, hogy az ilyen eseteknek olyan hatásai lehetnek, hogy a gyerek tinédzser korban teherbe eshet vagy kibukhat az iskolából.

A migránsok miatt szabályozni kell a gyerekházasságot Németországban

BERLIN, 14:58 A német kormány szerdán fogadhatja el azt a törvényt, amely betiltja a gyerekházasságokat. Erre azért van szükség, mert az országba érkező házas migránsok közül sokan 18 éven aluliak. Az új törvényt várhatóan júliusban fogadhatja el a parlament. A cél az, hogy a külföldi házasságok érvénytelenítésével megvédjék a lányokat és a kiskorúakat – írja [...]

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére