Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem tetszik a brit kormánynak, hogy a Bank of England egy fehér embert tenne az új 50 fontosra

Horváth Tamás

2019.02.17. 18:25

Végleges döntés még nem született az ügyben.

A Bank of England (az Egyesült Királyság központi bankja) eredetileg úgy határozott, hogy az új 50 fontos bankjegyekre egy tudós arcképét nyomtatják, azonban a brit kormányzat több politikusa is bírálta a tervezetet, mert ők azt szeretnék, ha egy olyan személy szerepelne a fizetőeszközön, aki valamely etnikai kisebbséghez tartozik, a legnagyobb brit tudósok között azonban nemigen találni ilyet.

Robert Jenrick államtitkár szerint nagyon rossz üzenete lenne, ha az új 50 fontosra is egy fehér ember kerülne, mert az etnikai kisebbségek úgy érezhetnék, hogy „láthatatlanok”.

A kormányon lévő konzervatívok alelnöke, Helen Grant pedig levélben szólította fel a bankot, hogy tegyenek valamit annak érdekében, hogy az etnikai kisebbségek is reprezentálva legyenek a forgalomban lévő bankjegyeken.

A Bank of Englandnek hatalmas felelőssége van abban, hogy a társadalom sokszínűsége a bankjegyeken is megmutatkozzon, eddig a történelemben – beleértve a királynőt is – összesen négy nő került rá papírpénzre, és még egyetlenegy nem fehér sem”

– írta Grant.

A politikus szerint, ha csak fehér britek szerepelnek a bankjegyeken, az azt sugallja, hogy az Egyesült Királyság etnikai kisebbségei semmi érdemlegeset sem tettek a történelem folyamán.

A pénzintézettel szembehelyezkedő kormánypárti képviselők a XIX. században élt híres ápolónőt, a félig fekete Mary Seacole-t szeretnék az új 50 fontoson látni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére