Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem teszi zsebre Juncker, amit a kommentelõktõl kapott

Nagy Gábor

2018.10.26. 10:38

Tegnap volt négy éve, hogy a kvótakirályt, Jean-Claude Junckert, (akirõl egyébként most az is kiderült, hogy nagy Románia-rajongó) az Európai Néppárt (EPP) Dublinban vezetõ jelöltté választotta. Így kerülhetett az Európai Bizottság élére. Az évfordulóról az EPP Facebook-oldala is "megemlékezett", de arra a kommentcunamira, ami a poszt alatt megjelent, nem sokan számítottak.

Vészesen közeleg november 8-ai EPP-csúcs, ahol a néppárti képviselők a spitzenkandidat személyéről döntenek. A „csúcsjelölti pozícióért” már csak ketten vannak versenyben. Az egyik jelölt a volt finn kormányfő, Alexander Stubb, aki inkább a liberális irányt képviseli az Európai Néppártban, a másik „versenyző” pedig Manfred Weber, aki a jobbközép nézetet propagálja az EPP-n belül. A Fidesz, illetve Orbán Viktor Manfred Webert támogatja a Helsinkiben rendezett csúcson. Hogy Stubb vagy Weber lesz a befutó, az jó kérdés, bár utóbbi azért esélyesebb.

Az azonban teljesen egyértelmű, hogy az EB mostani (néppárti) elnökét nem igazán kedvelik a kommentelők.

A hozzászólások egy része például Jean-Claude Juncker állítólagos „isiászára” utal. Itt az egyik például: „Juncker hírhedt alkoholista. Az összes politikai találkozón részeg volt”.

Egy másik azt ecseteli, egyáltalán nem volt „dicsőséges nap” az EPP történetében a négy évvel ezelőtti dublini döntés, hiszen egy alkoholista került Európa élére. Mint egy másik szellemes komment meg is jegyzi:

Drunk since 2014.”

Kicsit lejjebb a tájékozottabbak azt is felhozzák, hogy Jean-Claude Junckernek bizony komoly korrupciós botrányai voltak korábban, s az, hogy Junckerből csúcsjelöltet faragott az EPP, mindent elmond a pártról.

Később már komolyabb szakszavak is előkerülnek, mint például a demokráciadeficit. Hiszen Jean-Claude Juncker megválasztásáról nem a nép, hanem a párttagok döntöttek. (Orbán egyébként – David Cameron korábbi brit kormányfővel egyetemben – nem támogatta Juncker kinevezését az európai fórumokon.)

S végül olyan „hangok is előkerülnek” a kommentfolyamban, melyek azt üzenik: „Go home dady (sic!), take a holiday and rest”, vagyis:

Menj haza papi, nyaralj és pihenj.”

Még több hozzászólásért kattintsatok ide. Szemezgessetek!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére