Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem tartja bûnösnek magát a londoni terrortámadás végrehajtója

Tóth Dalma

2019.01.14. 21:50

A 29 éves szudáni férfi, Salih Khater még tavaly augusztusban hajtott a gyalogosok és biciklisek közé. A férfi ügyét terrorcselekményként kezelik a hatóságok.

A szudáni férfi órákat autózott Londonban, hogy felmérje, hol tudja a legnagyobb pusztítást okozni. Végül a legnagyobb forgalmat megvárva a brit parlamentnél körülbelül 60-nal hajtott fel a járdára. Több járókelőt és biciklist gázolt el. Egy betonoszlop állította meg, amit azután helyeztek ki, hogy 2017-ben egy Khalid Masood nevű radikális iszlamista felhajtott autójával a járdára három ártatlan ember halálát okozva, majd meggyilkolt egy rendőrt is a parlamentnél. Úgy tudni, hogy a szudáni terrorista a támadás előtt két hónappal vette azt a Ford Fiestát, amivel az akciót végrehajtotta.

A Scotland Yard előbb azt közölte, hogy a szudáni férfi nem volt ismert a hatóságok előtt, de később egy másik rendőri szerv, a Metropolitan Police azt jelezte, hogy gyilkossági kísérlet miatt már a rendőrség letartóztatta korábban is.

A szudáni férfi bírósági tárgyalása során tagadta az ellene felhozott vádakat.

Terrorizmussal kapcsolatos bűncselekményekkel, kétszeres gyilkossági és súlyos testi sértésre tett kísérlettel vádolják. Egyrészről azért, mert a járókelők közé hajtott a parlamentnél, másrészről pedig azért, mert rendőrökre támadt az Abingdon Roadon.

A szudáni férfi videón keresztül üzent, de csak azért, hogy egyértelművé tegye, nem vallja bűnösnek magát.

Salih Khater továbbra is előzetesben marad, a következő tárgyalásra júniusban került sor.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére