Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A jövőnkről döntünk, amikor választ adunk a migráció kérdésére

888.hu

2021.06.18. 14:00

Sokan emlékeznek még a 2015-ös menekültválságra, amikor bevándorlók ezrei lepték el a fővárosi pályaudvarokat. A kormány hatékony és gyors reakciójának köszönhetően azonban viszonylag gyorsan átvonult az országon ez a hatalmas embertömeg. A bevándorlásra többféle válasz is adható, ha akkor másképp döntünk, korántsem biztos, hogy ma is így beszélnénk az említett eseményekről.

A magyar kormány szerint

a fejlődő országokat helyben kell segíteni, az ott élők életkörülményeit helyben kell javítani, és a migrációt kiváltó okokat is helyi szinten kell kezelni.

Menjünk vissza egy kicsit az időben. Nem is volt olyan rég, amikor 2015-ben menekültválság sújtotta Európát, amelyből Magyarország sem maradhatott ki. Orbán Viktor azonban egyértelmű és határozott választ adott az illegális bevándorlás kérdésére. A déli határon

2015 második felében megépült a 175 kilométer hosszú határzár, miután naponta már több mint tízezren léptek be illegálisan Magyarországra.

A kerítés páratlanul sikeresen állította meg az illegális migrációt. Az EU hüledezése és álszenteskedése persze megnehezítette, hogy a migrációra adott magyar választ az unióban is elismerjék, idővel azonban fordult a kocka.
Egyre többen értették meg a déli határzár jelentőségét. Horst Seehofer, a CSU elnöke 2017-ben azt mondta, hogy szerinte a döntéshozók Brüsszelben nem is tudják, milyen nagy segítséget nyújtott a magyar határkerítés felépítése a balkáni útvonal lezárásához.
Bár most gondolhatnánk, hogy pipa, a kérdés megoldva, nem szükséges erről tovább beszélni. A valóság azonban napjainkban jóval súlyosabb képet fest a problémáról.
Most júniusban ugyanis egy nap alatt több mint 1200 migráns érkezett a dél-olaszországi Lampedusa szigetére, ahol a helyi rendőrszakszervezet szerint a biztonsági és egészségügyi állapotok kritikussá váltak.
De hazánkban sem túl rózsás a helyzet,

tavalyhoz képest ugyanis többszörösére emelkedett a magyar határon elfogott illegális migránsok és embercsempészek száma.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója elmondta, hogy a balkáni útvonalat érintően új jelenségek figyelhetők meg. Eddig a török területről alapvetően a görög szigetekre érkeztek a migránsok, ez a mozgás viszont a görög parti őrség és a Frontex fellépésének köszönhetően szinte megszűnt. Intenzívebbé vált ugyanakkor a mozgás a görög–török szárazföldi határon, továbbá egyre nagyobb számban indulnak útnak hajók Törökországból és Szíriából – Görögországot kihagyva – egyenesen Olaszország felé.

A szakértő szerint a fokozódó migrációs mozgás miatt várható, hogy több érintett ország – Olaszország, Görögország és Spanyolország – sürgetni fogja az Európai Unió döntéshozóit, hogy a tagállamok között osszák szét az érkező migránsokat.

De mit gondol erről a magyar baloldal?

Nem kell sokat kutakodnunk, hogy baloldal kedvenc szomszédfiújáról migránssimogató infókat találjunk. A Párbeszéd még 2015-ös közleményében azt követelte, hogy

  • EU-s forrásokból újítsák fel és azonnal nyissák meg a használaton kívüli laktanyákat, azokban helyezzék el a menekülteket,
  • szintén EU-s pénzből a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal vegyen fel száz új alkalmazottat, akik a menekültügyi eljárások elbírálásában segíthetnek,
  • semmiképpen se kerüljön sor határ menti kerítés építésére.

De a telefonos agresszor, Tordai Bence is nagyon a kerítés ellen volt:

Ezerszer elmondtuk: a déli határon épített kerítés értelmetlen, embertelen és pazarlóan drága”

 

Nem kell tehát sok fantázia, hogy belegondoljunk, mi várna az országra a bevándorlás téren, ha a baloldal kerülne hatalomra. A rengeteg nyugati példát látva, köszönjük szépen, de nem kérünk belőle!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kövér: Csak akkor nyerhetünk, ha a Kárpát-medencében senki nem lesz vesztes 

Mi, magyarok az elmúlt száz esztendőben megtanultuk, hogy csak akkor nyerhetünk igazán, ha Közép-Európában és a Kárpát-medencében senki nem lesz vesztes – mondta Kövér László hétfőn a felvidéki Somorján a kitelepített magyarok emlékművének átadásán.

Karácsony: A migránsok jogainak biztosítása erkölcsi kötelességünk

Karácsony Gergely egy német lapnak hivatkozva arról beszélt, hogy fontos a migránsok megfelelő jogainak biztosítása, de nem fog ezzel kampányolni, mert akkor elvesztené a választást.

Tokió 2020 – magyar éremesőt ígér a kedd

Tokió 2020 – magyar éremesőt ígér a kedd

A birkózó Lőrincz Tamás révén egy arany- vagy ezüstérem már biztos, de a finndingis Berecz Zsombortól és a kajakosoktól is várható kiemelkedő, dobogót érő eredmény kedden a tokiói olimpián.

A Momentum elszámoltatna mindenkit magán kívül, Soros volt alapkezelőjét nemi erőszakkal vádolják

A Momentum elszámoltatna mindenkit magán kívül, Soros volt alapkezelőjét nemi erőszakkal vádolják

LMBTQ színek, videók és olimpikonok is harcba szálltak a heteroszexualitás ellen a mai nap.

Oktatóvideókkal érzékenyíti a gyerekeket egy LMBTQ-szervezet

Oktatóvideókkal érzékenyíti a gyerekeket egy LMBTQ-szervezet

Videókban mutatják be a gyerekeknek a szexualitás minden fajtáját, kihegyezve az LMBTQ-ra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére