Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem sokon múlt, hogy sokkal többen haljanak meg Párizsban

Bokor Gábor

2018.01.28. 13:08

Egy most elõkerült levél szerint Salah Abdeslam fel akarta magát robbantani a párizsi terrortámadás során, azonban a hasára erõsített szerkezet nem robbant fel.
PÁRIZS, 13:08

Egy most előkerült levél szerint Salah Abdeslam fel akarta magát robbantani a párizsi terrortámadás során, azonban a hasára erősített szerkezet nem robbant fel.

Előkerült egy levél, melyet nagy valószínűséggel Salah Abdeslam, a párizsi terrortámadás egyik kulcsfigurája írt. A merénylő nem végzett magával az akció során, hanem elmenekült, a rendőrök csak hónapokkal később tudták letartóztatni. A levelet teljesen véletlenül találták meg a hatóságok, egy kukába dobott számítógépen volt nem messze Abdeslam búvóhelyétől.

A France Inter televízió információi szerint Abdeslamra egy robbanóövet viselt, amit neki is, társaihoz hasonlóan működésbe kellett volna hoznia. Azonban a marokkói származású férfi hiába nyomogatta a gombokat és húzogatta a kábeleket, az eszközt nem tudta működésbe hozni.

A levelet Abu Abderrahman írta, akinek köze volt az első támadáshoz, azonban a rendőrség  szerint ez volt Abdeslam álneve.

Az öv nem akart felrobbanni. Csatlakozni akartam a mártírokhoz, de Allah másképp rendelkezett"

– idézte a levelet a televízió.

Az üzenetből kiderült, hogy átfutott a merénylő agyán, hogy visszamenjen Szíriába, azonban rájött, hogy "be akarja fejezni a munkát a testvéreivel".

Salah Abdeslamot négy hónappal a 2015. novemberi terrortámadás után kapták el Brüsszelben, jelenleg egy francia börtönben tartják fogva.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére