Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem sikerült megbuktatni Ficót

888.hu

2017.02.17. 10:58

Az elõzetes várakozásoknak megfelelõen nem kapta meg a kellõ támogatást a pozsonyi törvényhozásban a Robert Fico szlovák kormányfõ elleni bizalmatlansági indítvány, amelyet ellenzéki képviselõk csoportja még a múlt héten nyújtott be, az újévtõl hatályos fogyasztói energiaárak körül kialakult visszás helyzet miatt.
POZSONY, 10:28

Az előzetes várakozásoknak megfelelően nem kapta meg a kellő támogatást a pozsonyi törvényhozásban a Robert Fico szlovák kormányfő elleni bizalmatlansági indítvány, amelyet ellenzéki képviselők csoportja még a múlt héten nyújtott be, az újévtől hatályos fogyasztói energiaárak körül kialakult visszás helyzet miatt. 

A két nagyobb ellenzéki mozgalom, a liberális Szabadság és Szolidaritás (SaS) és a leginkább populistaként jellemzett Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OLaNO-Nova) 42 képviselője által kezdeményezett bizalmatlansági indítványról hosszú, indulatoktól sem mentes vita után, pénteken hajnalban szavazott a 150 fős pozsonyi törvényhozás. Az indítvány csupán 60 támogató voksot kapott, vagyis a többség bizalmat szavazott a kormánynak – írja az MTI. 

A Robert Fico elleni bizalmatlansági indítványt – amely már a második ilyen volt a tavaly tavasszal kezdődött kormányzati ciklusban – azzal indokolták beterjesztői, hogy a kormányfő nem tartotta be az energiaárak szinten tartására vonatkozó ígéretét, valamint azzal is, hogy nem hajlandó leváltani gazdasági miniszterét, Peter Zigát és az állami résztulajdonú energiacégek felügyeleti bizottságaiban helyet foglaló, a koalíció által delegált tisztségviselőket, akik a kormányfő leváltását követelők szerint felelőssé tehetők az energiaárak ideiglenes megemelkedéséért.
    
A beadvány érdemi vitája csütörtökön kezdődött, és csaknem harmincan szólaltak fel, köztük Robert Fico is. A hajnalig tartó parázs vitában az érvelés helyett az érzelmek voltak túlsúlyban. Az ellenzék egyik szónoka, Igor Matovic azt hangoztatta, hogy a kormányfő "elárulta a demokráciát", amikor az energiaárak emelésével "át akarta verni" az embereket. Robert Fico ellenben arra mutatott rá, hogy az energiaárak átmeneti emelkedésének ügyét már rendezték, ezért a vita meddő, és csak mélyíti az emberek politika iránti közönyét.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére