Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem prioritás a kijárási tilalom betartatása a no-go zónákban

888.hu - V4NA

2020.04.01. 07:35

A francia belügyi államtitkár úgy véli, hogy nem kell mindenáron betartatni a migránsok lakta kerületekben a kijárási tilalmat, Laurent Nuñez szerint ugyanis jobb a békesség. Ugyanakkor keményebben bünteti azokat, akik többszöri alkalommal is indokolatlanul mennek el otthonról – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A francia belügyminiszter államtitkára, Laurent Nuñez úgy gondolja, hogy a kormánynak nem kellene mindenkivel mindenáron betartatnia a kijárási tilalmat. A Le Canard Encaîné francia szatirikus hetilap birtokába jutott bizalmas üzenetben, melyet Laurent Nuñez Christophe Castaner belügyminiszternek címzett, az államtitkár azt írja, hogy „Bizonyos környékeken nem prioritás az üzletek bezárása és a gyülekezés betiltása.”

A „bizonyos környékek” egyértelműen a migránsok lakta no-go zónákra vonatkoznak, ahol már a koronavírus elterjedése és a kijárási tilalom bevezetése előtt is képtelenség volt rendet tartani, a rendőrök csapatostul mentek bevetésre, de sokszor még így is megtámadták őket. A legutóbbi eset pár napja történt a Párizstól északra lévő település, Saint-Denis Le Franc-Moisin nevű kerületében, amikor egy húszfős banda a szokásos módon csalta csapdába a rendőröket, szemeteseket gyújtottak fel, aztán bekerítették a kiérkező rendfenntartókat és rájuk támadtak.

A V4NA megjegyzi, az államtitkár üzenete már csak azért is érthetetlen, mert a lakosokat kemény pénzbírsággal sújtják abban az esetben, ha a belügyminisztérium weboldaláról kinyomtatott és kitöltött lakhelyelhagyási nyilatkozat nélkül mennek ki az utcára, sőt, most még szigorítottak is ezen, ugyanis aki két héten belül újra engedély nélkül hagyja el az otthonát, azt a második alkalommal már 200 euróra büntetik (ez az összeg idáig 135 euró volt, ugyanannyi, mint az első alkalommal történő büntetés esetében).

Nicole Belloubet igazságügyi miniszter azonban nem ért egyet ezzel a kezdeményezéssel, véleménye szerint igenis be kell tartatni mindenkivel a kijárási tilalmat, sőt, szigorítani kell a büntetést azok számára, akik megszegik a törvényt.

Rocco Contento, az Unité SGP rendőri szakszervezet képviselője hihetetlennek nevezte az államtitkár üzenetét, majd az államfő március 16-án tartott televíziós beszédére hivatkozott, melyben Emmanuel Macron többször is elismételte, hogy háborúban áll az ország. Márpedig ha háború van, akkor cselekedni kell és meg kell védeni a hazát és az állampolgárokat ahelyett, hogy a hatalom szemet hunyna a bűnözők gaztettei felett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Rasszista megjegyzéseket tettek a DK-szimpatizánsok a roma tüntetőkre

Rasszista megjegyzéseket tettek a DK-szimpatizánsok a roma tüntetőkre

Dobrev Klára Pécsen és Komlón is tartott fórumot, ahova Komló Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzatának vezetője és társai csak nagy nehézségek árán tudtak bejutni. A rendőrök nem csupán a bejutásukat akadályozták, hanem az eseményre szánt molinóik felemelését sem engedték nekik.

Templom helyett járj a Facebookra!

Templom helyett járj a Facebookra!

Mark Zuckerberg új terve arra ösztönözné a templomlátogatókat – akik a személyes találkozások korlátozása miatt az elmúlt évben megismerkedtek a virtuális szolgáltatásokkal –, hogy tartósan online nézzék az istentiszteleteket.

A litván hatóságok ezer migránst telepítenének egy ötszáz fős lengyel faluba

A helyi lakosok tiltakozására válaszul a litván belügyminiszter 150 fegyveres rendőrt rendelt a helyszínre.

Biden több LMBTQ-személyt is kinevezett magas katonai pozícióba

Biden több LMBTQ-személyt is kinevezett magas katonai pozícióba

Egy leszbikus és egy transzgender személyt is kinevezett az amerikai Honvédelmi Minisztérium vezetői pozíciójába Joe Biden amerikai elnök.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére