Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem nyújtott elég segítséget a Frontex a határok védelméhez

888.hu, MTI

2021.06.07. 19:31

Ezt a luxemburgi székhelyű Európai Számvevőszék (ECA) állapította meg hétfőn közzétett jelentésében.

 

Az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) nem nyújtott elég támogatást az uniós tagállamoknak és a schengeni társult országoknak az Európai Unió külső határainak védelméhez

– állapította meg hétfőn közzétett jelentésében a luxemburgi székhelyű Európai Számvevőszék (ECA).

Arról számoltak be, hogy a Frontex által nyújtott támogatás nem kellően eredményes az illegális migráció és a határokon átnyúló bűnözés elleni küzdelemben, annak ellenére, hogy évi költségvetése 2020-ig – valamivel több mint egy évtized alatt – 24-szeresére, azaz 460 millió euróra bővült.

Az ECA megállapította azt is, hogy a Frontex, bár beszámol tevékenységeiről, hatásukat ritkán elemzi, és műveleteinek tényleges költségéről sem tájékoztat. Az uniós testület szerint a Frontex információcserét szolgáló kerete kidolgozatlan, és a szervezet nem minden esetben támaszkodhat jó minőségű adatokra.

A Frontex 2004-ben jött létre, azzal a céllal, hogy a nemzeti hatóságokkal közösen kezelje az uniós határokon jelentkező olyan problémákat, mint a terrorizmus, az emberkereskedelem és a migránsok csempészése.

Létrehozása óta feladatköre fokozatosan bővült. 2019-ben az ügynökség még szélesebb körű küldetést kapott az illegális migráció visszaszorítása érdekében, aminek teljesítéséhez költségvetése 2027-ig akár évi 900 millió euróra is bővülhet. A számvevők véleménye szerint a Frontex eddig nem teljesítette eredményesen megbízatását, így felmerül a kérdés, hogy új, 2019-ben megfogalmazott feladatait képes lesz-e sikeresen végrehajtani.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kós Hubert meghódította Rómában Európát

Kós Hubert meghódította Rómában Európát

Kós Hubert aranyérmet nyert 200 méter vegyesen a római úszó Európa-bajnokság zárónapján. Késely Ajna bronzérmes, Fábián Bettina negyedik lett 400 gyorson. Jakabos Zsuzsanna pedig az 5. helyen végzett 200 méter pillangón. A magyar csapat 5 arany-, 7 ezüst- és 3 bronzéremmel zárt Rómában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére