Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem mûködött a Trump-ellenes gyûlöletmédia Texasban

Forisek Ádám

2018.03.08. 10:58

Az õszi, úgynevezett félidõs választások elsõ elõválasztásain Texasban a republikánusok bizonyultak erõsebbnek szerdai sajtóértesülés szerint.
AUSTIN, 10:58

Az őszi, úgynevezett félidős választások első előválasztásain Texasban a republikánusok bizonyultak erősebbnek szerdai sajtóértesülés szerint.

Nagy reményekkel készültek a demokraták a texasi voksolásokra. A magyarországihoz hasonló forgatókönyv alapján a demokraták is inkább a sajtóban bíztak, és az általuk terjesztett, Trump-kormányzattal kapcsolatos negatív hírekben.

Választóik a korábbiaknál nagyobb arányban jelentek meg az urnáknál, ám szerte az államban a republikánusoké maradt a vezető szerep.

Az Egyesült Államokban novemberben tartják a félidős – a két elnökválasztás közötti félidőben megrendezésre kerülő – választásokat, amelyek során a szövetségi szenátust teljes egészében újraválasztják, a képviselőháznak pedig a felét újítják meg. A félidős választások első előválasztását tartották kedden Texasban.

A törvényhozók – elsősorban Washingtonban – élénken figyeltek Texasra, hogy megpróbáljanak következtetéseket levonni az ősszel várható eredményekre.

Az óriási déli szövetségi állam 15 megyéjében a korai voksolásokon több demokrata párti bejegyzett szavazó voksolt, mint republikánus, ám kedden a többi, összesen 239 megyében a republikánusok voltak többen, és bár az elnökválasztáshoz képest a republikánus hívek lelkesedése apadt, ahhoz elég volt, hogy kirajzolódjék a tendencia: az őszi választásokon nem egy meggyengült Republikánus Párt küzd majd meg demokrata versenytársaival.

A kedden győztes demokrata párti jelöltek az első elemzések szerint egyelőre nem jelentenek komoly kihívást a republikánus képviselő-, és szenátorjelölteknek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére