Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem mindenki örült az odesszai homoszexuális parádénak

Sümeghi Lóránt

2017.08.13. 16:28

Ellentüntetõk miatt félúton le kellett állítaniuk a szervezõknek a homoszexuálisok felvonulását vasárnap a dél-ukrajnai Odesszában.
ODESSZA, 16:28

Ellentüntetők miatt félúton le kellett állítaniuk a szervezőknek a homoszexuálisok felvonulását vasárnap a dél-ukrajnai Odesszában.

Helyszíni beszámolók szerint az Odessza Pride–2017 elnevezésű megmozduláson mintegy 200-an vettek részt, a felvonulást pedig több száz rendőr biztosította. A rendfenntartók azonban hiába vonták szoros gyűrűbe a felvonulókat, egyes ellentüntetőknek mégis sikerült áttörniük a kordonon, ezért a menetet a szervezők nagyjából félúton megállították, a résztvevők pedig ülősztrájkba kezdtek. Az MTI összegzése szerint verekedésig nem fajult az incidens. 

Ukrajna fővárosában, Kijevben 2013 óta rendeznek PRIDE felvonulásokat. Az idei, június 18-án tartott LMBT-felvonuláson nemcsak homoszexuálisok és jogvédők, de az LMBT-közösségekkel rokonszenvező ukránok és külföldi diplomaták is részt vettek. Maga a felvonulás viszonylag békésen zajlott le, köszönhetően a komoly rendfenntartói biztosításnak.

Egy kisebb dulakodás azonban kitört a rendfenntartók és a felvonulást ellenzők között, ami miatt hat embert vettek őrizetbe. Értesülések szerint két résztvevőt a rendezvény után vertek meg ismeretlenek, az egyik támadót a rendőrök a helyszínen elfogták. 

A többségében ortodox, illetve görög katolikus vallású ukrán lakosság alapvetően nehezen fogadja el a homoszexuálisokhoz köthető jogokat, ugyanakkor megfigyelők szerint az utóbbi évek alatt fokozatosan egyre toleránsabbá válik a társadalom az LMBTQ-nak nevezett jelenség kapcsán.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére