Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem Magyarországon, hanem az Európai Parlamentben köpik szembe a demokráciát

Nagy Gábor

2018.11.15. 16:23

Nem nyugszanak a migránspárti brüsszeliták, ismét az Európai Parlament (EP) elé citálják a migránsvízumok ügyét. Szerdán ugyanis nem lett meg az abszolút többség a "humanitárius célú vízumok" bevezetését kezdeményezõ határozatról szóló európai parlamenti szavazáson.

Eljárási hibákra hivatkozva a migránssimogató baloldal vissza tudja hozni az EP elé a szerdai szavazáson elbukott, humanitáriusnak nevezett migránsvízum ügyét egy újabb jelentés elfogadására.

A brüsszeliták ezzel ismét bebizonyították, a "demokratikus elvek" csak akkor fontosak a számukra, ha olyan jelentéseket fogadnak el az EP-ben, melyekkel azokon a tagállamokon vehetnek revansot, melyek ellenzik az illegális bevándorlást.

Gál Kinga, fideszes EP-képviselő felháborítónak nevezte a döntést. Mint mondta, az EP migránspárti többsége "nem hagyja magát, és megtalálja annak módját, hogy mindenképp áterőltessék a migránsvízum ötletét az Európai Parlamenten."

Az EP-képviselő elmondta: a leszavazott képviselők arra hivatkozva kérték a téma újbóli megvitatását, hogy voltak olyanok, akik a folyamat közben szakították meg szavazatukat, mert azt hitték, hogy már megszületett az eredmény.

Ilyen alapon minden szavazást újra lehetne tartani"

– húzta alá Gál Kinga.

Csütörtökön az EP házbizottságaként működő, az ún. Elnökök Értekezlete visszaküldte a humanitárius célú vízumok bevezetését kezdeményező, a baloldal szerint "technikai hiba" miatt elutasított határozatot az EP belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE), így a képviselő-testület plenáris ülése hamarosan ismét szavazhat a jelentésről. Az EP sajtószolgálata szerint ugyanaz a javaslat kerülhet a parlament elé, mint a szerdai, vagyis nem lesznek módosító indítványok.

A kormány az EU-hoz és az ENSZ-hez fordul a migránskártyák miatt

2018. november 15. 15:22 A magyar határtól hetven kilométerre továbbra is feszült a helyzet, éppen ezért felelőtlenség, hogy az EU az ENSZ támogatásával migránskártyákat bocsátott ki. Továbbra is számtalan tisztázatlan kérdés van, ezért a kormány az ENSZ-hez és az EU-hoz fordul a kártyák ügyében" - fogalmazott a tárcavezető.

Félnek a migránsdédelgetők

A határozat szerint a testület felszólította volna az Európai Bizottságot, hogy még az EP-választás előtt (!) tegyen javaslatot a védelmet kérő személyek legális beutazási lehetőségeit megteremtő közösségi jogi keret kialakítására, olyan humanitárius célú vízum létrehozására, amely lehetővé tenné a menedékkérelem benyújtását az ezt önként vállaló EU-tagállamok unión kívüli külképviseletein.

A humanitárius vízumot kiadó államok lehetővé tennék az érintettek belépését a területükre kizárólag a menedékkérelmük benyújtása céljából. A tervezett rendelet azonban nem kötelezné a tagországokat ezek kiadására, csupán közös keretet hozna létre az így eljárni kívánók számára.

Az Európai Bíróság márciusban kimondta, hogy a tagországok a jelenleg hatályos jogszabályok alapján nem kötelezhetők humanitárius vízum kiadására az EU-n kívüli államok azon polgárainak, akik azért szeretnének a területükre belépni, hogy ott menekültstátust kérjenek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére