Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem lesz muzulmán imatalálkozó a Colosseumnál

Bertha László

2017.08.31. 20:28

Nem engedélyezte a római idegenrendészet a muszlimok számára a péntekre tervezett imatalálkozót a Colosseumnál.
RÓMA, 20:28

Nem engedélyezte a római idegenrendészet a muszlimok számára a péntekre tervezett imatalálkozót a Colosseumnál.

Az olasz fővárosban élő muzulmán közösség a Colosseum előtti téren akart szabadtéri imádságot tartani vallási ünnepük alkalmából, a terrorveszélyre hivatkozva a római idegenrendészet azonban ezt nem engedélyezte számukra.

Az ókori amfiteátrum és a Konstantínusz-diadalív közötti területen tervezett imatalálkozó a Dhuumcatu nevű egyesület kezdeményezése volt. Az 1992-ben alapított, 8 ezer tagú szervezet az elsősorban Bangladesből, Pakisztánból és Indiából Rómába érkezett muzulmánokat tömöríti.

A római idegenrendészet megtagadta az engedély kiadását arra hivatkozva, hogy a Colosseum korábban és az utóbbi hetekben is célpontként szerepelt az olasz fővárost fenyegető videóüzenetekben, amelyeket az Iszlám Államhoz közeli terrorista csoportok internetes oldalain közöltek. Így a muzulmán imát Róma egy másik terén tartják meg pénteken, messzebb a belvárostól.

A Dhuumcatu egyesület tavaly október 21-én engedélyt kapott egy hasonló találkozó megtartására a Colosseumnál: akkor több száz muzulmán férfi mondott közös imát a Colosseum körül leterített imaszőnyegeken. Az volt az első alkalom, hogy Róma ókori központjában muzulmán imatalálkozót tartottak – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére