Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem kevesebb mint 660 ezer migráns készülődik Európa felé

Zelenka Dóra

2019.07.06. 12:15

Katasztrofális a helyzet Líbiában.

Az, hogy jelenleg egyre kevesebb migráns lépi át ténylegesen Európa határát, közel sem jelenti azt, hogy csökkent volna a kontinensre vágyók száma. Líbiában több mint hatszázezren várakoznak arra, hogy elinduljanak. Az észak-afrikai ország továbbra is az afrikai migránsok fő kiindulópontjának számít.

A héten történt támadás ráadásul csak élesítette a helyzetet. Mint ismert, légicsapás ért kedden éjjel egy főleg afrikai migránsokat fogva tartó menekültközpontot a Líbiai főváros, Tripoli egyik külvárosában, Tádzsúrában, legalább 40 ember halálát okozva és mintegy 80-at megsebesítve.

A támadás után pár nappal pedig egy migránshajó süllyedt el a Földközi-tengeren. A 68 afrikai bevándorlót szállító hajón, mindössze három túlélő maradt.

Fotó: AFP

Láthatóan sem a Soros-féle NGO-k, sem pedig a liberálisok által hősként ünnepelt rasztahajú kapitányok nem fogják fel, hogy azzal nem oldódik meg a helyzet, ha törvényeket megszegve százszámra utaztatnak át migránsokat egyik partról a másikra. Ezzel csak azt érik el, hogy egyre nagyobb lesz a migrációs nyomás az észak-afrikai országban és még többen akarnak majd Európába jutni.

Matteo Salvini közben továbbra is kemény kézzel védi az EU külső határát a Földközi-tengeren. Az olasz belügyminiszter szerint a migránshajók emberkereskedelmet hajtanak végre, ezért pedig járőrhajókat indított, hogy azok megakadályozzák a migránshajók olasz nemzeti vizekre történő belépését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére