Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem kérnek már a svédek a migránsokból, törvénytervezettel nehezítenék a bevándorlást

888.hu, MTI

2021.04.09. 08:00

Ezzel a tervezettel Svédország nem lesz többé olyan vonzó célpont a menedékkérők szemében, mint amilyen 2014-ben és 2015-ben volt – jelentette ki Morgan Johansson szociáldemokrata bevándorlási miniszter.
Új bevándorlási törvénytervezetet nyújtott be a svéd baloldali kormány a parlamentben csütörtökön.

A jogszabály véglegesít egyes ideiglenes rendelkezéseket, amelyeket a 2015. évi menekültválság után hoztak a migránsok befogadásának korlátozására.

Elfogadása esetén a zöldekkel szövetséges szociáldemokrata kormány által benyújtott törvénytervezet lép majd az 2016-ban hozott ideiglenes jogszabályok helyébe, amelyeket 2019-ben – politikai konszenzus híján – meghosszabbítottak.

A tervezet értelmében a bevándorlók hároméves tartózkodási engedélyt kapnak,

ennek lejártával viszont csakis akkor élvezhetik az állandó lakhellyel járó jogokat, ha eleget tesznek több követelménynek, például annak, hogy elsajátítják a svéd nyelvet, vagy rendelkeznek a megélhetéshez szükséges jövedelemmel.

A 2016. évi szigorítás előtt a törvények értelmében a menekültek állandó lakhatási jogok kaptak Svédországban, amelyet az egyik legbefogadóbb európai államként tartanak számon. Lélekszámához viszonyítva Svédország fogadta be a legtöbb migránst az Európai Unió tagállamai közül 2015-ben. Akkor 160 ezren érkeztek a skandináv államba, sokan közülük Szíriából.

A svéd bevándorlási hatóságok szerint a 10,3 milliós ország egy évtized alatt több mint 400 ezer ember számára biztosította a menedékjogot és a családegyesítést.

A Svéd Demokraták nevű bevándorlásellenes párt előretörésével a nagy svéd pártok, így a szociáldemokraták is, öt év óta szigorítottak a bevándorlási politikán, ami végül az állandó tartózkodási engedély megvonásában nyilvánult meg.

Ezzel a tervezettel Svédország nem lesz többé olyan vonzó célpont a menedékkérők szemében, mint amilyen 2014-ben és 2015-ben volt”

– jelentette ki Morgan Johansson szociáldemokrata bevándorlási miniszter.

Johansson csütörtökön védelmébe vette a tervezetet, amely „hosszú távú rendezési keretet biztosít”, és őrködik afelett, hogy az időben korlátozott tartózkodási engedélyek elvének ne legyenek „aránytalan hatásai”.

Az ideiglenes tartózkodási engedély meghosszabbítása bizonyos esetekben gyermekek és felnőttek számára egyaránt lehetséges, elsősorban „emberiességi védelem” címén.

Másfél évvel a 2022. szeptemberi parlamenti választások előtt a radikális jobboldali Svéd Demokraták vezetője, Jimmie Akesson támadta a felügyelet nélkül érkezett kiskorúakra vonatkozó rendelkezést. A tervezet szerint ugyanis ez utóbbiak tanulmányaik befejezéséig tartózkodhatnak Svédországban, és „humanitárius védelemben” részesülnek.

A legutóbb 2019-ben meghosszabbított ideiglenes jogszabály a nyáron jár le. Az újnak júliusban kellene életbe lépnie, ha a parlament megszavazza a kormány által benyújtott tervezetet.

Az idén már egy másik skandináv állam, Dánia is újabb szigorításokat jelentett be a bevándorlás visszaszorítására. Mette Frederiksen dán szociáldemokrata kormányfő többek között hangsúlyozta: országának az a célja, hogy „nulla bevándorlás legyen”. Mint a dán parlamentben fogalmazott: „A dánok dánok akarnak maradni.”

 

(Borítókép: breitbart.com)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsányék a pofonokból sem tanulnak

Gyurcsányék a pofonokból sem tanulnak

Gyurcsányné miniszterelnök-jelölt jelölti színrelépésével új fejezet kezdődött a ’Soha be nem váltott ígéretek’ címet viselő lexikonban. Mondanám, hogy kislexikonban, de mióta baloldali politikusokat hord hátán a föld, nevezzék őket bárhogy – jakobinusnak, bolseviknak vagy éppen kommunistának, újabban libernyáknak – a be nem váltott ígéreteik nem férnek el egy zsebkönyvben.

Agresszív frusztráltságból lábszagú demagógiába menekült Jakab Péter

Agresszív frusztráltságból lábszagú demagógiába menekült Jakab Péter

Nettó 59 perc 55 másodperc egyetlen épkézláb gondolat vagy elképzelés nélkül: Jakab Péter felülmúlta Fekete-Győr Andrást VV Zsolti kanapéján, ahol vélhetően ember nem feszengett még úgy, mint a zokniban és bőrkabátban műlazáskodó Jobbik-elnök. Lehet, hogy neki nem csak a hátsója zsibbadt el a beszélgetés végére, ahogy FeGyőrnek.

Lánczi András: Orbán Viktort metafizikai térben is értelmezni kell

Lánczi András: Orbán Viktort metafizikai térben is értelmezni kell

A magyar miniszterelnök egyszerre nagyon jó politikus és filozófus, így az ő személyiségét nem lehet csak materiálisan értelmezni – mondta Lánczi András Az Orbán-szabály című könyv bemutatóján.

TikTok – a baloldali politikai pedofilok új csodafegyvere

TikTok – a baloldali politikai pedofilok új csodafegyvere

A baloldali ellenzéki pártok vezetői tudat alatt már a legfiatalabb korosztályokat próbálják besorozni leendő választóik közé, amihez egyre többen használják a TikTok videómegosztó alkalmazást. Amit Fekete-Győr, Jakab, Szaniszló vagy Ujhelyi csinál, az a szakember szerint nemcsak etikai, de pszichológiai szempontból is veszélyes.

Rossi Dzsudzsák nélkül kezdi meg az Eb-felkészülést

Rossi Dzsudzsák nélkül kezdi meg az Eb-felkészülést

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette az Európa-bajnokságra készülő bővebb, 30 tagú keretét. Nagy meglepetést nem okozott a névsor, bár a Ferencváros tapasztalt kapusa, a korábbi válogatott Bogdán Ádám öt év után lett újra válogatott. Dzsudzsák Balázs reaktiválása azonban fel sem merült a kapitányban, mint kijelentette, a válogatási elvei világosak, hiába szerepel jól Dzsudzsák a DVSC-ben, a második vonalból nem hív be senkit.

Tordai „szegénységével” haknizva kezdett tarhálásba

Tordai „szegénységével” haknizva kezdett tarhálásba

Szegény, szerencsétlen országgyűlési képviselő, aki most szűkös nyár elé néz, és kölcsönért házal a barátainál, na meg a szavazóknál...

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére