Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem diktálhatnak mindenben a brüsszeli bürokraták

888.hu

2020.08.05. 09:40

A Velencét is magában foglaló olasz Veneto tartomány azt szeretné, hogy koronavírus-járvány miatt létrehozott uniós helyreállítási alapból származó pénzek ellentételezéseként ne csorbuljon gazdasági önállósága, ne kapjon „felügyelőket”, akik mindenbe beleszólnak – nyilatkozta a régió alelnöke a Növekedés.hu portálnak.

Gianluca Forcolin a szerdán megjelentetett cikkben úgy fogalmazott,

„nem diktálhatnak nekünk mindenben a brüsszeli bürokraták, a döntési szabadságunkat szeretnénk fenntartani, azt látjuk, hogy ezt a véleményt mások is, többek között Magyarországon is sokan osztják az EU-ban”.

Kiemelte, olyan Európában bíznak, ahol a saját döntési jogköreiket fenn tudják tartani a nemzetek, és ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy EU-ellenesek lennének.

Az olasz politikus közölte, Veneto régióban arra számítanak, hogy felére esik vissza az idegenforgalomból származó bevétel a külföldi turisták elmaradása miatt.

A vállalkozásoknak azonnali segítségre van szükségük, nem tartanak ki jövő évig, amíg az uniós alapot az EU mind a 27 tagországában elfogadják, elsődlegesen tehát a nemzeti, kormányzati forrásokra számítanak – mondta.

Gianluca Forcolin kitért arra is, hogy összességében szkeptikusak a baloldali olasz kormány válságkezelő intézkedéseivel kapcsolatban.

Hangsúlyozta továbbá, az ellenőrizetlen, kontroll nélküli bevándorlás Venetóban is óriási problémát jelent.

„Jelenleg nincs megfelelő kontroll alatt ez a helyzet, ezért is kértünk erősebb szabályozást az EU-tól” – fejtette ki. Hozzátette: „ha megérkeznek a migránsok, speciális központokba kell kerülniük, de be kellene nekik is tartaniuk a 14 napos karantént”.

Gianluca Forcolin, Veneto tartomány alelnökeFotó: novekedes.hu

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére