Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem csillapodik az antiszemita botrány a brit baloldalon

Zelenka Dóra

2018.12.30. 19:00

Jeremy Corbynt nagyon megrázta, hogy antiszemitának bélyegezték, olyannyira, hogy meg sem tud birkózni a jelenlegi helyzettel - nyilatkozta a pártvezetõ egyik kolléganõje.

A brit Munkáspárt vezetőjének botránya még a nyáron robbant ki, miután olyan képek szivárogtak ki róla, ahol palesztin terroristák sírjánál rótta le a kegyeletét. A baloldali pártelnököt pártjában is többen antiszemitának nevezték, továbbá a muzulmánok iránti rajongása sem volt titok, a képek azonban óriási lavinát indítottak el. A brit politikusról kiszivárgott híreket ráadásul az izraeli miniszterelnök is elítélte.

Novemberben a Scotland Yard is nyomozást indított a Munkáspárton belüli antiszemita bűncselekmények gyanújának kivizsgálására.

A politikus antiszemita botránya a napokban tovább erősödött.

Egy brit zsidó emberi jogi szervezet, amely a holokausztot és a kortárs antiszemitizmust vizsgálja, Jeremy Corbynt nevezte meg az antiszemitizmus egyik felelősének az Egyesült Királyság Munkáspártjában, miután felállították a szokásos zsidók ellen elkövetett bűncselekményeket tartalmazó listájukat.

A szervezet emellett kiemelte Corbyn kapcsolatait a Közel-Keleten tevékenykedő terroristákkal, továbbá az Izrael-ellenes csoportokkal.

A brit zsidó közösség nagy része még nyáron elpártolt a baloldali tömörüléstől, sokan pedig már azt is kijelentették, hogyha egyszer Corbyn lesz a miniszterelnök, akkor elhagyják a szigetországot.

A munkáspárti politikus nem csak az országban élő zsidók között vált egyre népszerűtlenebbé, a teljes lakosság 39 százaléka szintén úgy gondolja, hogy a szélsőbaloldali pártvezető erősen antiszemita. Az ügyben most Corbyn volt titkárnője nyilatkozott. A The Jewish Newsban megjelent interjúban a politikus úgy fogalmazott, hogy 

ugyan a nyáron történtek igen szégyenletesnek bizonyultak, de a vezetők nem istenek, ezáltal nem is tökéletesek”. 

Hozzátette: a pártvezető tette nem a zsidók ellen irányult, nem is az izraeliek ellen, Jeremy Corbyn csupán az izraeli kormánnyal nem ért egyet. A politikus egykori titkárnője azt is elmondta, hogy a párt erősen dolgozik azon, hogy visszanyerjék a zsidó szavazók bizalmát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére