Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem bíznak abban a németek, hogy nyár végéig be lesznek oltva

888.hu - MTI

2021.04.05. 20:20

A németek csaknem kétharmada, 62 százaléka úgy véli, hogy nem teljesíthető a kormány vállalása, és csak szűk egynegyedük, 23 százalékuk bízik abban, hogy nyár végére mindenki beoltathatja magát.
Nem bízik a németek többsége a szövetségi kormány tervében, amely szerint a nyár végre a teljes felnőtt lakosság megkaphatja az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) által okozott betegségtől (Covid-19) védő oltást

- mutatta ki egy hétfőn ismertetett felmérés.

A szövetségi kormány terve szerint

minden felnőttnek biztosítják az oltás lehetőségét legkésőbb a csillagászati nyár végéig, szeptember 22-ig.

Így éppen a szeptember 26-i szövetségi parlamenti (Bundestag-) választásra fejeződhet be az oltási kampány.

A kormány szerint a két időpont közelsége egymáshoz csupán véletlen, az uralkodó lakossági véleményáramlat alapján pedig ennek a kérdésnek nincs is jelentősége, mert úgysem sikerül tartani a menetrendet.

Ezt jelzik a YouGov közvélemény-kutató társaság adatai, amelyek szerint

a németek csaknem kétharmada, 62 százaléka úgy véli, hogy nem teljesíthető a kormány vállalása, és csak szűk egynegyedük, 23 százalékuk bízik abban, hogy nyár végére mindenki beoltathatja magát.

Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter hétfőn egy berlini oltási központban tett látogatása után újságíróknak elmondta, hogy az oltóanyag-ellátás javulása révén az áprilissal elkezdődött második negyedévben egyre inkább felpörög a kampány. A 10 százalékos átoltottsági arány eléréséhez egy teljes negyedév kellett, a felnőtt lakosság második tizedének beoltásához viszont csak egyetlen hónap, így

május elejére már minden ötödik német felnőtt megkapja legalább az első adag oltást

- mondta a miniszter.

Ugyanakkor egyedül az oltásra támaszkodva nem lehet megállítani a SARS-CoV-2 úgynevezett brit ( B.1.1.7-es jelzésű) változatának szétterjedése miatt elindult harmadik országos fertőzéshullámot – tette hozzá Jens Spahn, kiemelve, hogy aggasztóan emelkedik az egészségügyi ellátórendszer terhelése.

Németországban egyelőre kizárólag két adagból álló oltást alkalmaznak a Covid-19 ellen, a Pfizer/BioNTech-, az AstraZeneca- és a Moderna-féle vakcinát.

A szövetségi kormány legutóbbi adatai szerint péntekig a lakosság 5,2 százaléka – 4 334 150 ember – kapta meg mindkét adagot valamelyikből. Legalább egy adagot 10 039 938 ember kapott, ez a lakosság 12,1 százaléka.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére