Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem adják fel a sorosisták, újra akcióba lendülnek a Földközi-tengeren

Forisek Ádám

2019.07.04. 21:00

A Mediterranea nevű olasz civil szervezet úgy tűnik, teljesen szembehelyezkedik az olasz törvényekkel. Miután előző hajójukat elkobozták, most új hajóval kezdenék újra a migránstaxizást.

A Mediterranea civil szervezet hajója még márciusban az olasz törvényeket megszegve kötött ki Lampedusán, 48 migránssal a fedélzetén. Ezt követően az olasz hatóságok lefoglalták a Soros-hajót, de a szervezet nem állt le.

Illusztráció | Fotó: AFP

A Mediterranea a sajtóközleménye szerint új hajót indított a Földközi-tengerre azzal a nem titkolt céllal, hogy migránsokat hozzanak Európába. Noha közleményük szerint a mentésre azért van szükség, hogy visszaszorítsák „az európai és olasz törvények által gerjesztett embercsempészetet”, eddigi bizonyítékok alapján pont a sorosista civil szervezetek segítették az embercsempészek munkáját, míg az olasz hajózási szigorítások visszaszorították azt. A szervezet vezetőjét, Luca Casarinit áprilisban vizsgálták az olasz hatóságok, amiért nagy valószínűséggel összejátszott az embercsempészekkel.

Az Alex névre keresztelt új vízi jármű más migránstaxizó hajók munkáját segítené. Hogy ez mit takar, azt pontosan nem tudni, de sok mindenre lehet következtetni abból, hogy a Mediterranea állásfoglalása szerint az olasz blokádot áttörő Carola Rackete „azt tette, ami helyes volt”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére