Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nekiálltak tüntetni a migránsok, mert nem akarnak hazamenni

Bokor Gábor

2019.09.19. 19:58

Pedig Tunézia hivatalosan biztonságos ország.

Egy csoport tunéziai migráns tüntetett a kitoloncolás ellen Lampedusán csütörtökön. A tiltakozók azóta jutottak át Európába, hogy Olaszországban már bevándorláspárti kormányzat állt fel.

Segítsetek, hogy ne kelljen visszatérnünk Tunéziába!

– állt az egyik transzparensen.

A tunéziai állampolgároknak alig van esélye, hogy politikai menedékjogot kapjanak Európában, mert Tunézia demokrácia. Azonban a gazdasági helyzet miatt sokan kísérlik meg a lehetetlent. Az ANSA olasz hírügynökség szerint idén jóval több migráns érkezett önállóan Olaszországba, mint NGO-k hajóinak fedélzetén. Lampedusa mellett Szicília, Szardínia és a calabriai partok is kedvelt célpontjaik közé tartoznak.

A kép csak illusztráció | Fotó: AFP

Az olasz belügyminisztérium összesítése alapján idén eddig 6342 migráns érkezett Olaszországba, 2017-ben még 102 954 volt a számuk. Azonban újra egyre többen vágnak neki a Földközi-tenger átszelésének: csak szeptemberben 1207-en szálltak partra Itáliában. Ez idén első alkalommal haladta meg az előző év hasonló időszakában rögzített adatokat (947 fő). Az olasz rendőrség adatai szerint 570-en érkeztek az elmúlt két hétben Lampedusára. A sziget mindössze 95 férőhelyes fogadóközpontjában több mint 200-an tartózkodnak jelenleg. Nincs kizárva, hogy az SOS Méditerranée és az Orvosok Határok Nélkül nevű NGO-k tengeren veszteglő hajója, az Ocean Viking is itt teszi le 182 utasát. A hajó a hétvégén az új olasz kormány engedélyével 82 migránst tett partra Lampedusán.

Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter csütörtökön újból bírálta az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a szociáldemokraták (PD) két hete beiktatott kormányának migrációs politikáját.

Migránsok Lampedusán és nyitott kikötők, szégyen!

– írta a Facebookon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére