Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Négyezer rendõr fog biztosítani Kölnben a szélsõbalos anarchisták miatt

Sümeghi Lóránt

2017.04.20. 20:58

Rendkívüli biztonsági intézkedésekkel készülnek Kölnben a legnagyobb német parlamenten (Bundestag-) kívüli párt, a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) hétvégi kongresszusára.
KÖLN, 20:58

Rendkívüli biztonsági intézkedésekkel készülnek Kölnben a legnagyobb német parlamenten (Bundestag-) kívüli párt, a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) hétvégi kongresszusára.

Az észak-rajna-vesztfáliai nagyváros rendőrségének csütörtöki tájékoztatása szerint négyezer rendőrt mozgósítanak a kétnapos tanácskozásra és keményen fellépnek a rendbontókkal szemben. Jürgen Mathies kölni rendőrfőnök tájékoztatóján kiemelte, hogy

a szélsőbaloldali szubkultúrában az AfD kongresszusának megakadályozására mozgósítanak, így több ezer szélsőbaloldali tüntetővel kell számolni, köztük több száz erőszakra hajlamos demonstrálóra."

A rendőrség vízágyukkal és egyéb tömegoszlató felszerelésekkel készül, és a békés emberek védelmében határozottan fellép az erőszak minden formája ellen.

Gondok leginkább az úgynevezett kölni antifasiszta akciószövetség "Uszítás helyett szolidaritás – lopjuk el a show-t az AfD-től" címmel meghirdetett szombati demonstrációján lehetnek.

A szervezők felhívása szerint tömeges, kreatív blokád alá kell venni az AfD kongresszusát. A rendőrség biztonsági kockázatokra hivatkozva nem engedélyezte, hogy a demonstrációt a kongresszus helyszínének közvetlen közelében, a kölni belvárosban fekvő Heumarkt téren tartsák meg, de a rendezők a városi közigazgatási bíróságon megtámadták a döntést és végül engedélyt kaptak a szombat reggeli tüntetésre, amelyen a várakozások szerint 15 ezren vesznek majd részt.

Tőlük függetlenül, és bár ugyanazon a helyszínen, de később, 12 órai kezdettel tartanak egy másik tömegdemonstrációt, amelyre 30 ezer embert várnak. A tüntetésen a szervezők ismertetése szerint a tolerancia, a szolidaritás és az emberi jogok mellett állnak ki, beszédet mond mások mellett Henriette Reker kölni főpolgármester, Hannelore Kraft tartományi miniszterelnök, a szociáldemokrata párt (SPD) politikusa és Cem Özdemir, a Zöldek társelnöke.

Az AfD kongresszusán megtárgyalják a szeptemberi Bundestag-választásra készített programot, és a tervek szerint döntenek arról, hogy ki vagy kik lássák el az úgynevezett csúcsjelölt feladatát, azaz hogy ki vagy kik vezessék a pártot a választási kampányban. Ismeretes, Frauke Petry társelnök szerdán egy videóüzenetben bejelentette, hogy nem vállalkozik a szerepre sem egyéni csúcsjelöltként, sem egy csoport tagjaként. Egyben hangsúlyozta, hogy

az AfD-nek a rendszerkritikus, fundamentális ellenzékiség helyett a reálpolitika irányát kell követnie." 

Kiemelte, hogy a pártot erősen megviseli az egységes stratégia hiánya, és ha a kölni kongresszuson nem sikerül kijelölni az irányt, az a veszély fenyeget, hogy egy kisebbség demokratikus döntés nélkül a fundamentális ellenzékiség felé kényszeríti a pártot, ami elriaszthatja a polgári szavazókat. Mindemellett Frauke Petry indul a Bundestag-választáson, egy szászországi egyéni választókerületben, amelyet valószínűleg el is nyer majd.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére