Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Naponta 11 keresztényt mészárolnak le, mégis a muszlim migránsokért kell aggódni

Sümeghi Lóránt

2019.03.05. 14:00

Miközben szakadatlanul ömlik - itthon és külföldön egyaránt - a bevándorláspárti médiumokból az illegális migránsokkal kapcsolatos érzékenyítõ propaganda, addig naponta legalább 11 keresztény embert gyilkolnak meg pusztán a hitük miatt.

A 2017-es évhez képest tavaly mintegy 14 százalékkal növekedett a keresztényüldözések száma azokban az országokban, mely rájuk nézve a legveszélyesebb tartózkodási helyeknek számítanak. Ilyen országból – melyek a keresztényekre kiemelten veszélyesek – 50 darabot tartanak számon, amely az ENSZ által hivatalosan elismert országok (193) közel negyedét teszi ki, ez pedig önmagában félelmetes arány. 

Ebben az 50 országban a tavalyi évben összesen

  • 4 136 keresztényt gyilkoltak meg pusztán a hitük miatt;
  • 2 625 keresztényt ítéltek el, börtönöztek be vagy tartottak fogva tárgyalás nélkül;
  • 1 266 keresztény templom és imahely szenvedett el fizikai támadást;
  • és 215 millió (!) hívőt ért valamilyen hátrányos megkülönböztetés, abúzus vagy bántalmazás.

Amennyiben megmarad a 2017 és 2018 közti keresztényüldözések növekedési tendenciája, előreláthatóan az idei év végére mintegy 245 millió hívőt fog valamilyen hátrányos megkülönböztetés, abúzus vagy bántalmazás érni. 

Mely országok a legveszélyesebbek a keresztények számára?

Extrém, életveszéllyel járó üldöztetés (sorrendben): Észak-Korea, Afganisztán, Szomália, Líbia, Pakisztán, Szudán, Eritrea, Jemen, Irán, India, Szíria.

Érdemes megjegyezni, hogy ami Európát illeti, a fent említett nemzetek nagy többsége – migrációs szempontból – nettó kibocsátó országnak számít.

Nagyon magas veszéllyel járó üldöztetés (sorrendben): Nigéria, Irak, Maldív-szigetek, Szaúd-Arábia, Egyiptom, Üzbegisztán, Mianmar, Laosz, Vietnam, Közép-afrikai Köztársaság, Algéria, Türkmenisztán, Mali, Mauritánia, Törökország, Kína, Etiópia, Tádzsikisztán, Indonézia, Jordánia, Nepál, Bhután, Kazahsztán, Marokkó, Brunei, Tunézia, Katar, Mexikó, Kenya.

Fokozott veszéllyel járó üldöztetés (sorrendben): Oroszország (Csecsenföld), Malajzia, Kuvait, Omán, Egyesült Arab Emírségek, Srí Lanka, Kolumbia, Banglades, Palesztina, Azerbajdzsán.

Az elemzés végül kiemeli, hogy az extrém kategóriába sorolt országokban egy veszélyesebb dolog van annál, ha az ember keresztény, mégpedig az, ha mindezt nőként éli meg. Az efféle vallási és nemi alapon történő üldöztetés pedig leggyakrabban az olyan országokban fordul elő, ahol az iszlám az államvallás. 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Riadalom az amerikai határőröknél: a közép-amerikaiak mellett megjelentek az afrikai migránsok is

Riadalom az amerikai határőröknél: a közép-amerikaiak mellett megjelentek az afrikai migránsok is

Egyre nagyobb a probléma Mexikóban, ahol a közép-amerikai bevándorlók mellett megjelentek az afrikaiak is, akik így próbálnak meg bejutni az Egyesült Államokba.

Este 7:59

Este 7:59

Ezek voltak a nap legfontosabb hírei.

A román állam magyarellenes lépései miatt fognak tüntetni Erdélyben

Az úzvölgyi katonatemető államosításának leállítását, a sírkert eredeti állapotának helyreállítását és Hargita megye prefektusának lemondását, vagy leváltását követeli az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) azon a tüntetésen, amelyet kedd délutánra hirdetett meg Csíkszeredába, a Hargita megyei prefektusi hivatal épülete elé.

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

Magyarországon is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

Országunkban is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog, ami számos fertőző betegséget terjeszt. A klímaváltozás következtében hazánkban nem honos állatok jelennek meg. Köszi, klímaváltozás!

Ha Brüsszel nem változtat a migrációs politikáján, sikertelen lesz

Globálisan sikertelen lesz az Európai Unió, amennyiben nem hajt végre hajtűkanyart a migrációs politikájában, ugyanis a bevándorlóáradat megállítása nélkül nem garantálható a kontinens biztonsága és versenyképessége – jelentette ki Szijjártó Péter a tagállami külügyminiszterek hétfői luxembourgi ülésének szünetében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére