Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Napi közel egymillió embert tudnak Pekingben tesztelni a vírus ellen

MTI

2020.06.21. 17:44

Eddig az Egyesült Államok tartotta a tesztelési rekordot, Kína most beelőzheti.
A kínai fővárosban naponta közel egymillió embert tudnak szűrni az új típusú koronavírusra

– közölte a város egészségügyi bizottságának szóvivője vasárnap Pekingben, ahol próbálják megfékezni a járvány újabb hullámát.

A 20 milliós lakosú Peking kiterjesztette a tesztelést, amióta a városban egy hete egy nagybani élelmiszerpiaccal összefüggő új fertőző gócot fedeztek fel. A fertőzöttek száma meghaladja a február eleji első hullámban mértet.

A tesztelést elsősorban azokon végezték el, akik a Hszinfadi piacon dolgoztak, vásároltak vagy a közelben élnek, de később a város több más negyedének a lakosaira is kiterjesztették, csakúgy mint az élelmiszerfutárokra és a csomagkihordókra.

A járvány újabb hullámának kitörése óta a tesztelő kapacitások több mint a duplájára, napi 230 ezerre nőttek naponta.

A szűrés 124 intézmény végzi

– közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján Kao Hsziao-csün, a pekingi egészségügyi bizottság szóvivője, hozzátéve, hogy a kapacitásokat napi közel egymillióra tudják növelni.

Kao elmondta, hogy Hupej és Liaoning tartomány mintegy 200 embert küldött Pekingbe a tesztet végző laboratóriumi személyzet megerősítésére.

Közben kínai kutatók megkezdték a védőoltás embereken történő tesztjének második szakaszát

– közölte vasárnap Kínai Orvostudományi Akadémia Orvosbiológiai Intézete (IMBCAMS).

Eddig egyetlen védőoltás sem jutott a klinikai kísérletek harmadik fázisába, amely a forgalomba hozatal engedélyezéséhez szükséges.
Az IMBCAMS vasárnap kezdte meg az általa kifejlesztett kísérleti védőoltás kipróbálásának második szakaszát. Ez a vakcina azon hat kínai szer között van, amelyeket kínai tudósok embereken tesztelnek, a klinika teszt első szakaszát követően. Május óta 200 résztvevőt toboroztak a tesztekhez.

A kísérletek második szakaszában állapítják meg az alkalmazandó adagot, és mérik fel, hogy a vakcina jelent-e valamilyen kockázatot az egészséges emberekre nézve.

A 2019 végén Kínában felfedezett SARS-CoV-2 nevű vírus világszerte igazoltan több mint 8,81 millió embert fertőzött meg és több mint 460 ezer életet követelt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére