Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Napi egy euró kártérítést kapnak az iszlamista foglyok Belgiumban

Horváth Tamás

2019.05.17. 16:58

A belga államot jogerős bírósági ítélet kötelezi arra, hogy az adófizetők pénzéből kompenzálja a dzsihadista rabokat.

Bevett gyakorlat a nyugat-európai börtönökben, hogy a rács mögé került iszlamistákat a más bűncselekmények miatt elítélt raboktól elkülönítve helyezik el. Ez az fajta, ún. börtön a börtönben megoldás azt a célt szolgálja, hogy a szélsőséges nézeteket valló migránsbűnözők ne tudják radikalizálni a többi fogvatartottat.

Belgiumban D-Radexnek nevezik az ilyen belső börtönöket, az ittrei és a hasselti büntetés-végrehajtási intézmények esetében azonban aggályok merültek fel, hogy ezen részlegek paraméterei mennyiben felelnek meg a hatályos jogszabályoknak.

Jár a napi egy euró

A belga bíróság közlése szerint a D-Radexekben elhelyezett dzsihadisták jogai sérülnek, ugyanis – többek között – kevesebbet telefonálhatnak és edzhetnek, mint a többi fogoly.

A ténymegállapítás után a bíróság végül azt a döntést hozta, hogy az iszlamista bűnözőket kártérítés illeti meg: az ítélet értelmében a belga államnak minden egyes, a D-Radexben eltöltött nap után egy euróval kell kompenzálnia őket.

Mint a cikk elején már említettük, az iszlamista rabok nemcsak Belgiumban okoznak komoly problémát, hanem a többi, jelentős muszlim népességgel rendelkező nyugati államban is. Franciaországban például a hatóságok éppen azon törik a fejüket, hogy az év végéig szabaduló több száz dzsihadistát hogyan lehetne majd kordában tartani, és „visszaintegrálni” a társadalomba.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére