Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Naná, hogy nyugati mobilalkalmazásokon csevegnek a dzsihadisták

Sümeghi Lóránt

2017.11.04. 10:18

Éppen ezért az afgán távközlési hatóság (ATRA) felszólította az ország internetszolgáltatóit, hogy blokkolják hálózataikon a WhatsApp és a Telegram üzenetküldõ alkalmazások használatát.
KABUL, 10:18

Éppen ezért az afgán távközlési hatóság (ATRA) felszólította az ország internetszolgáltatóit, hogy blokkolják hálózataikon a WhatsApp és a Telegram üzenetküldő alkalmazások használatát.

Az ATRA felszólító levele gyorsan terjedni kezdett az afgán közösségi médiában. A november 1-jén kelt dokumentum szerint

a szolgáltatóknak haladéktalanul 20 napra lehetetlenné kell tenniük a két applikáció használatát." 

Ennek ellenére sajtóértesülések szerint a két alkalmazás egész héten hibátlanul működödtt az állami és magánkézben lévő mobilhálózatokon is, és jelenleg is használhatók. Nagy valószínűséggel a titkosított üzenetek küldésére alkalmas appok használatának letiltását

az afgán elhárítás, a Nemzetbiztosági Igazgatóság kezdeményezte, hogy megnehezítse a tálibok és egyéb szélsőséges csoportok bizalmas kommunikációját.

Afganisztánban egyébként a mobilkommunikáció elterjesztése az egyik legnagyobb "sikertörténet", mióta amerikai beavatkozással eltávolították a hatalomból az országot 1996 és 2001 között irányító, szélsőséges tálibokat. Csakhogy idővel a titkosított kommunikációt lehetővé tévő alkalmazások, többek között a Viber, a WhatsApp és a Telegram is elterjedtek, ami viszont azzal jár, hogy a szélsőségesek is élhetnek az alkalmazások kínálta lehetőségekkel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére