Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagyot megy Oroszország a globális fegyverpiacon

Horváth Tamás

2019.12.16. 20:48

A szankciók és a rosszhiszemű konkurencia ellenére megerősödött Oroszország pozíciója a nemzetközi fegyverpiacon – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a külföldi haditechnikai együttműködésért felelős bizottság hétfői moszkvai tanácskozásán.

Putyin szerint az orosz fegyver- és haditechnika-kivitel növekszik, értéke pedig idén elérte a 13 milliárd dollárt (több mint 3800 milliárd forint), ami több mint kétmilliárd dollárral haladja meg a tavalyi adatot. Mint mondta, a megrendelés-portfólió stabil, szintje túllépte az 50 milliárd dollárt.

Emlékeztetett rá, hogy Oroszország idén hét nemzetközi haditechnikai kiállítást szervezett. Közülük megemlítette a szentpétervári haditengerészeti szalont, az Armija-2019-et, valamint a légierőre és a légvédelemre szakosodott MAKSZ-2019-et.

Vlagyimir Putyin

Az orosz elnök a fegyverpiaci tendenciák és a vásárlók növekvő igényeinek elemzésére szólított fel. Szavai szerint az orosz fegyverek iránti kereslet komoly ösztönző erőként hat annak érdekében, hogy Oroszország megőrizze „vezető pozícióit” az éltechnológiai szegmensben.

Méltatta, hogy a potenciális vásárlók érdeklődést mutattak egyebek között az ötödik generációs Szu-57-es vadászgép, a közepes hatótávolságú, negyedik generációs Viking légvédelmi rendszer, a Mi-38T típusú, megnövelt teherbírású deszant-helikopter és a Tyigr páncélozott gépkocsi iránt.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére