Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagykoalíciót akarnak a németek

Pörge Béla

2017.11.26. 18:28

Egy friss felmérés szerint a német választók többsége ismét azt szeretné, hogy a CDU/CSU és az SPD közösen vezesse az országot.
BERLIN, 18:28

Egy friss felmérés szerint a német választók többsége ismét azt szeretné, hogy a CDU/CSU és az SPD közösen vezesse az országot.

A választások után még a Jamaica-koalíciót tartották a legjobbnak a német emberek, azonban az idő múlásának és a sikertelen tárgyalásoknak köszönhetően úgy tűnik, ismét a nagykoalíció a legnépszerűbb.

Ennek a kormányzási formának nagy hagyománya van Németországban, az utóbbi pár évben, különösen a migrációs válság eldurvulása óta viszont válságban volt. Ennek ellenére nem lesz helyette más, legalábbis ez a legvalószínűbb jelenleg.

A Bild am Sonntag számára készített felmérés szerint a német választók 52 százaléka szeretne nagykoalíciót, 39 pedig nem.

Ami a pártok népszerűségét illeti, a CDU/CSU népszerűsége kettő, míg az SPD támogatottsága egy százalékkal nőtt. Előbbi formáció 33, utóbbi 22 százalékon áll.

A többi párt vesztett a népszerűségéből, az AfD is, azonban a bevándorlásellenes jobboldali párt 11 százalékos népszerűségével a harmadik erő, így egy esetleges nagykoalíció esetén a legnépszerűbb ellenzéki párt lenne.

A szélsőbaloldali Die Linke (Baloldal) és a Grünen (Zöldek) egyaránt 10 százalékon állnak, míg az FDP kilencen, egyéb pártokra ötszázaléknyian szavaznának.

Érdekesség, hogy a német sajtó szerint akár jövő húsvétig elhúzódhat a következő német kormány megalakítása.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére