Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagy gáz lehet a bécsi muszlim óvodákkal

Forisek Ádám

2017.04.18. 08:28

Egyre több vitát okoz Ausztriában egy tanulmány, mely szerint a bécsi muzulmán óvodák ún. párhuzamos társadalmak létrehozásában segédkeznek, és a jövõben akár a radikalizálódáshoz is hozzájárulhatnak.
BÉCS, 8:28

Egyre több vitát okoz Ausztriában egy tanulmány, mely szerint a bécsi muzulmán óvodák ún. párhuzamos társadalmak létrehozásában segédkeznek, és a jövőben akár a radikalizálódáshoz is hozzájárulhatnak.

A tanulmány szerzője Ednan Aslan, egy török születésű osztrák professzor, aki a Bécsi Egyetemen tanít. A kutatása szerint közel 10 000 kettő és hat év közötti gyermek jár 150 muzulmán óvodába, ahol a Koránt tanítják nekik.

Ezen óvodák negyede azonban olyan csoportok támogatását élvezi, melyek egyúttal a konzervatív iszlámot hirdetik – például a szalafizmust –, és amelyek nem hisznek a szekularizációban.

A szülők azért küldik ide gyermekeiket, mert biztosak akarnak lenni abban, hogy muzulmán környezetben nevelkedhet a gyerekük. Továbbá ezen a helyen a Koránnal is megismerkedhetnek. Ezzel azonban egy multikulturális társadalom elől zárják el őket”

– állítja a szakértő.

A kutatás természetesen azonnal felkavarta az osztrák közélet állóvizét, a migránssimogató Biber magazin például egy hagyományos muszlim öltözetbe bújtatott riporterét küldte körútra, akinek a feladata az volt, hogy óvodát találjon gyermekének. Az újságíró 14 muszlim óvodánál próbálkozott. A magazin szerint a vizsgált intézmények háromnegyede valóban elzárja a gyermekeket a többségi társadalomtól, emellett pedig a németet sem beszélik túl magas szinten az óvodában dolgozók.

Bécsben a fő gondot az okozza, hogy hivatalos adatok hiányában az állam nem tudja megmondani, hogy mennyi ilyen muzulmán óvoda működhet. Az osztrák fővárosban 842 bejelentett óvoda működik, ebből százat a katolikus egyház, tizenhármat pedig protestáns egyházak működtetnek. A muzulmán óvodák száma azonban ismeretlen, főleg azért, mert nagy részük magánintézmény, a hatóságok pedig csak nehezen tudják figyelemmel követni az óvodák működését és finanszírozását. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij: Oroszországnak vissza kell vonulnia a háború előtti vonalakig a tárgyalások megkezdéséhez

Szakértők szerint ez olyan feltétel, amelybe Moszkva aligha fog belemenni a közeljövőben tekintettel arra, hogy jelenleg Ukrajna keleti régióira összpontosítja erőit.

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Zelenszkijnek pedig nem tetszik, hogy hogy Magyarország elutasítja az olajembargót.

Oroszmentesítés az ukrán könyvtárakban

Franz Kafka, Heinrich Mann és Stefan Zweig talán még ma este átmegy Alekszandr Puskin és Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij mennyei dácsájába és közösen egy palack vodkába fojtják bánatukat. A fenti, német anyanyelvű írók műveit majd’ kilencven éve már máglyára vetették, az orosz óriások munkái csak most kerülnek sorra.

Indianában felülírták a kormányzó vétóját, mégsem lesznek „gendersportolók”

Az Egyesült Államokban Indiana állam törvényhozói kedden megszavazták Eric Holcomb kormányzó vétójogának hatályon kívül helyezését, és olyan törvényt léptetnek életbe, amely megtiltja a magukat nőnek nevező férfi sportolóknak a női sportokban való részvételt.

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

„A kormány úgy határozott, hogy létrehoz egy rezsivédelmi alapot és egy honvédelmi alapot. Innen fizetjük majd a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségeit. Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be„ – jelentette be Orbán Viktor, közösségi oldalán megosztott videójában.

GFG blog 2.: A vétóról

GFG blog 2.: A vétóról

Újraindul a GFG blog. Mindig kell egy gondolat és egy gondolat kell.

Összebalhézott a DK és a Momentum, de közben Orbánt kritizálják

Összebalhézott a DK és a Momentum, de közben Orbánt kritizálják

Nagy a riadalom a baloldalon, mit fog csinálni a kormány a háború miatti vészhelyzeti felhatalmazással, miközben a Fővárosi Közgyűlésben arra nem voltak képesek, hogy határozatképességet biztosítsanak a mai ülésre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére