Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagy az oltásellenesség a muszlimok körében

888.hu

2021.08.21. 18:00

A mecseteknél próbálják rávenni a muszlimokat arra, hogy vegyék fel a koronavírus elleni védőoltást.

 

A bécsi városvezetés minden erejével azon van, hogy az oltással szemben szkeptikusnak bizonyuló lakosságot rávegye az oltásra – írja a V4NA. Pénteken külön oltóbusszal keresték fel a város multikulturalitásáról elhíresült Favoriten negyedét, ahol egy mecset előtt, a muszlimok körében kampányoltak a koronavírus elleni védőoltás mellett.

Az oltóbusz az Ausztriai Török-Iszlám Unió több mint 60 mecsetegyesületet egybefogó török ernyőszervezetének, az ATIB kulturális központnak mecseténél állt meg. A szervezők arra számítottak, hogy a mintegy 100 ezer tagot számláló egyesület intézményénél nagy lesz az érdeklődés a többnyire szkeptikus muszlimok körében az oltás iránt.

Az eseményen jelen voltak a sajtó képviselői és Michael Ludwig polgármester is. Utóbbi Ümit Vurallal, az Iszlám Vallási Közösség (IGGÖ) elnökével fogódzkodott is a helyszínen.

A városvezető megköszönte az IGGÖ együttműködését, miután Vural korábban „vallási kötelességként” hivatkozott az oltás felvételére.

Az eXXpress című lap a helyszínen megkérdezte egy idős muszlim asszonytól, hogy mit gondol az oltásról. A nő szkepticizmusának adott hangot és elmondta:

A családjában vagy az ismeretségi körében nagyon kevesen vannak beoltva.”

A helyi híradások szerint, miután a polgármester és kísérői, valamint a média távozott a helyszínről, az „érdeklődők” száma is gyorsan megcsappant, egy órával később már senki sem volt az oltóbusznál.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Scholz szerint a NATO-val kell megvédeni a tengerek alatti kritikus infrastruktúrát

Nemzetközi együttműködéssel meg kell erősíteni a tengerfenéken kiépített kritikus infrastruktúra védelmét, és ezt a munkát a NATO keretei között kell összehangolni – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán Berlinben.

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Kari Geri is tudott az USA-ból érkező pénzekről

Azt viszont nem tudta elmondása szerint, hogy mennyi jött.

A szankciópárti európai baloldal az EP-ben mindent megtett, hogy megakadályozza a megegyezést

Az Európai Bizottság végre elfogadta Magyarország nemzeti helyreállítási és rezilienciaépítési tervét, amely 5,8 milliárd euró folyósítása előtt nyithatja meg az utat.

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Bombák a pályán, bombázók a lelátón

Baj van a hölgyekkel. S még mielőtt a feministák megköveznének, gyorsan leszögezem, leginkább a kiemelkedő labdarúgó eseményeken. Mint például a katari világbajnokság, ahol – például – az angol válogatottat elkísérő feleségek, élettársak és barátnők mintegy 10 millió forint értékben piáltak a szállásukat biztosító tengerjárón. Csoda, hogy a címlapokra kerültek? Persze nem csak a rossz oldalukat mutatják a lányok, asszonyok. Annál is inkább, mert legtöbbjük nem éppen hétköznapi bombázó. Összeállításunkban róluk mutatunk be néhány felvételt. S előre is elnézés kérünk, mert biztosan kihagytunk néhány olyan hölgyet, aki biztosan megérdemelte volna, hogy a legjobbak, legszebbek között kapjon helyet.

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt miniszterelnök szerint a briteknek nem kéne kritizálni Katart, mert onnan jön a lóvé

Tony Blair volt munkáspárti miniszterelnök arra figyelmeztette a briteket, hogy ne kritizálják túlságosan a világbajnokság házigazdáit, Katart, mivel az arab nemzet gyakran befektet az Egyesült Királyságban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére