Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagy a recesszió veszélye Nagy-Britanniában, már fel se kerül a kisiskolások étlapjára a marhahús

888.hu

2022.07.05. 12:40

Az iskolák és a szállodák a jelentések szerint már azzal is meg kell küzdjenek, hogy az egyre magasabbra emelkedő árak miatt egyes marhahúsételeket egyáltalán az étlapon tartsanak-e.

 

Az emelkedő költségek és a hús árának emelkedése miatt sok intézmény most már azzal kénytelen megküzdeni, hogy különböző marhahúsételeket fenntartson-e az étlapon.

Az egyik nagy befektetési bank úgy véli, hogy

 

Európa egésze valószínűleg recesszióba fog kerülni az emelkedő árak miatt, amelyeket nagyrészt az olaj- és gázárak emelkedése idézett elő.

 

A BBC beszámolója szerint a brit általános iskolákban működő étkeztető cégek változtatásra kényszerülnek az étlapjukon, mivel a korábbi választék már túl drágák lettek ahhoz, hogy a tányérokon tartsák őket. Az egyik cég már kénytelen volt levenni a marhahúst az étlapról, helyükre pedig olcsóbb húst tenni, és még a csirkét is lecserélték néhány ételnél az olcsóbbnak tartott pulykahúsra.

A krumpli árának emelkedésével is meg kell küzdeniük a helyi brit beszállítóknak az üzemanyag és a műtrágya árának emelkedése miatt.

 

A felmerülő költségek lehetetlenné teszik számunkra a folytatást, hacsak nem hozunk néhány nagyon nehéz döntést.”

– mondta Brad Pearce, a Laca iskolai étkeztetők szövetségének elnöke, aki szerint előfordulhat az, hogy a csoport tagvállalatainak külföldön kell szétnézniük az olcsóbb hús beszerzésének reményében.

 

Írországban az egyik szállodatulajdonos, Francis Brennan pedig arról panaszkodott, hogy kénytelen volt levenni a filé steaket az étlapról, mivel olyannyira megnövekedett az ára (42 százalékkal) az előző évhez képest, hogy az emberek már nem veszik meg.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A legismertebb francia író szerint Európát elsodorja a népvándorlás

„Amikor a bevándorlásról van szó, senki sem irányít semmit, ez a probléma. Európát el fogja söpörni ez a kataklizma” – fogalmazott Michel Houellebecq.

Puccskísérlet Németországban, akcióban a GSG-9

Puccskísérlet Németországban, akcióban a GSG-9

A „Birodalmi-polgárok” fegyveres csoport államcsínyét akadályozta meg a német Szövetségi Nyomozóhivatal és a rendőrség speciális alakulatai. Az akció veszélyessége miatt még a GSG-9 kommandósait is bevonták a hajnali razziába. Németország-szerte eddig összesen 52 személyt vettek őrizetbe a puccskísérlet gyanújával és számos lőfegyvert foglaltak le.

Árstop nélkül is a legalacsonyabbak között van a magyar benzinár Európában

Árstop nélkül is a legalacsonyabbak között van a magyar benzinár Európában

A brüsszeli elhibázott szankciók miatt megszüntetett benzinárstop feloldása után megnéztük, hogyan állnak az uniós rangsorban a hazai üzemanyagárak. Árstop nélkül is kedvezőek.

Már a háború kitörése előtt is nagyon pörgött a fegyverbiznisz

Már a háború kitörése előtt is nagyon pörgött a fegyverbiznisz

A globális fegyvereladások 2021-ben közel két százalékkal nőttek az ukrajnai háború előtt.

Orbán Viktor: A szankciós benzinárakból elvonjuk az extraprofitot

Az elmúlt napokban a brüsszeli kőolajszankciók hatályba léptek, bekövetkezett az, amitől tartottunk. Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában. Magyarországon az ebből keletkező extraprofitot elvonjuk és a rezsivédelmi alapba irányítjuk – írta Orbán Viktor kormányfő a közösségi oldalán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére