Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Na, vajon ki lehetett a hamburgi késes támadó?

Sümeghi Lóránt

2017.07.29. 10:58

Hát persze, hogy egy elutasított arab "menedékkérõ".
BERLIN, 10:58

Elutasított menedékkérő lehetett az az arab férfi, aki egy embert megölt és hatot megsebesített egy késes támadásban pénteken a németországi Hamburgban.

A tartományi rangú város vezetője, Olaf Scholz szombatra virradóra kiadott közleményében kiemelte: a támadó nyilvánvalóan olyan ember, aki védelmet kért nálunk, Németországban, és aztán ellenünk fordította gyűlöletét.

Az elkövetőt keményen meg kell büntetni"

– tette hozzá az első polgármester.

A legújabb fejlemények szerint a hatóságoknak voltak a 26 éves férfi radikalizálódására utaló értesülései, ennek ellenére nem a közveszélyes iszlamisták között tartották számon.

A nyomozás első megállapításai alapján a férfi nyilvánvalóan egy külföldi, akinek el kellett volna hagyni az országot, de nem lehetett kitoloncolni, mert nem voltak papírjai. Ez is mutatja, hogy fel kell számolni a kitoloncolást hátráltató jogi és gyakorlati akadályokat – áll a szociáldemokrata politikus közleményében, amely szerint az erőszakos bűnözők célja szabad társadalmunk megmérgezése félelemmel, de ez a kísérlet bukásra van ítélve, mert

megmutatkozik városunk ereje és szolidaritása, amikor fenyegetés éri szabadságát és életformáját."

A rendőrség eddigi adatai szerint a feltételezett elkövető 26 éves, az Egyesült Arab Emírségekben született, állampolgárságának megállapítása folyamatban van.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, péntek délután Hamburg Barmbek nevű városrészében egy férfi belépett egy szupermarketbe, majd leszúrt egy embert, aki belehalt sérüléseibe. A késelés után elhagyta az üzletet, és menekülés közben megsebesített hat embert. A támadót járókelők fogták le, a férfi dulakodás közben könnyebb sérüléseket szenvedett. Végül a helyszínre érkező civil ruhás rendőrök őrizetbe vették.

A halálos áldozat a helyszínen talált igazolványok alapján egy 50 éves német állampolgár. Közvetlenül a támadásban egy 50 éves nő, valamint egy 64 éves, egy 57 éves, egy 56 és egy 19 éves férfi késszúrásos sebesüléseket szenvedett. Mind német állampolgárok. A feltételezett támadó ártalmatlanítása közben megsebesült egy 35 éves török állampolgárságú férfi is. Valamennyien kórházba kerültek, vannak köztük súlyos sebesültek is, akiket műteni kellett.

A Bild című lap értesülése szerint a férfi a szupermarketben azt kiabálta, hogy "Allahu Akbar!" 

A Spiegel Online hírportál biztonsági forrásokból származó értesülése szerint a támadó – Ahmad A. – migránsként érkezett Németországba, és egy hamburgi menekültszálláson lakott. Az egyelőre nem ismert, hogy politikai indítékból történt-e a vérengzés. Az viszont biztos, hogy kapcsolatban állt a radikális iszlamizmus leginkább elterjedt németországi irányzatával, a szalafizmus követőinek körével. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére