Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Na, mit hazudott ma Donáth Anna?

Békési Marcell

2020.11.16. 20:33

Jön a menetrendszerű vinnyogás, mert vétózzuk az Uniót. Arról már nem szól a fáma, hogy ezzel mi speciel minimális támogatástól esünk el, az is csak hitel lenne, és azt más is boldogan biztosítaná – ráadásul gender-feltételek nélkül.

 

Nyilvánvalóan tudni lehetett, hogy amint Brüsszel kikényszeríti a kormányból a költségvetési-vétót, az ellenzék elkezd majd sírni, hogy „Orbán kiéhezteti az embereket, hogy stadionokat építhessen.

Nem csalódtunk, záporoznak már a liberális könnyek az internet minden csatornáján, itthonról főleg a Facebookon, külföldról főképp a Twitteren.

Azon sem lepődtünk meg, hogy az egyik első vinnyogást Donáth kisasszony fogja elereszteni:

Megfúrják az uniós költségvetést. Megvétózzák a következő 7 évre szóló uniós költségvetést és a koronavírus helyreállítási alapot, ami segítene az országon a közelgő gazdasági válságban. Miért?” – kérdezi, majd megválaszolja saját kérdését:

Mert az Európai Unió végre elszánta magát arra, hogy megregulázza azokat, akik uniós pénzből építik le a jogállamot. Nincs szükség ennél erősebb beismerő vallomásra a Fidesztől: azért vétóznak, mert tudják, hogy az új jogállamisági mechanizmus életbe lépése után nem csinálhatnák azt, amit profi szinten űznek: az uniós pénzek magánvagyonná alakítását.

Orbán Viktor képes bedönteni a magyar gazdaságot, ha nem lophatja tovább az uniós pénzt. Ezért kell megszabadulnunk tőle 2022-ben.

- hangzik a sommás glossza a végén.

Mi ezzel a probléma?

  1. Nem Magyarország szorul rá főképp erre a segélyre, hanem a déli tagállamok – illetve a belőlük élő nettó befizetők. Magyarország igényelte a legkisebb részt a közös uniós hitelből.
  2. Ha szeretné, ezt az összeget is megkaphatná Magyarország, hiszen nem segélyről, hanem közös államadósság alapú hitelről van szó. Ha a vétó miatt nem is lesz ebből semmi, millió másik forrásból el tudjuk magunkat adósítani. Azoknak az országoknak, viszont, akik évtizedek óta a csőd szélén állnak, például a görögöknek vagy a spanyoloknak lenne ez nagy segítség, mivel ők jóval kedvezőtlenebb feltételek mellett kapnának hitelt, mint a közös uniós államadósság.
  3. Nem azzal van a probléma, hogy a jogállamisághoz kötik a feltételeket, hanem azzal, hogy nincs definiálva a jogállamiság, sem a kritériumai, így például nemrég a lengyelek azért ítélték el jogállamisági alapon, mert nem engedik be az országba és nem támogatják az LMBTQ-civil szervezeteket, nem vezetik be a melegházasságot, és nem legalizálják a mindenféle abortuszt.

Ezt a „hatalmas” összeget bukhatjuk el – lakosságarányosan -, összehasonlítva azzal, amit a többiek bukhatnak.

Úgyhogy lényegében felajánlottak egy kölcsönt, amit mástól is megkaphatnánk, amire igazából nincs nagy szükségünk, és amit ráadásul csak akkor kapnánk meg, ha arra tanítanánk a gyerekeket általános iskolában, hogy születnek néha lányok kukival is.

Jól hangzik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére