Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Muszlim ukáz a Twitternek: le kell tiltani Wilderst!

Horváth Tamás

2018.11.06. 14:20

Egy Hollandiában mûködõ iszlám szervezet az ismert közösségi oldalt sem fél beperelni, amennyiben az továbbra sem tiltja le a bevándorlásellenes holland politikust.

Bekeményítenek a Hollandiában élő muszlimok. Egyik szervezetük, a 144 hollandiai török mecset feletti hatáskörrel rendelkező Török-Iszlám Kulturális Szövetség felszólította a Twittert, hogy tiltsák le Geert Wilderst, a holland Szabadságpárt elnökét.

A szervezet ügyvédje, Ejder Köse szerint Wilders az „iszlamofób” bejegyzéseivel rendre megsérti a közösségi oldal felhasználói szabályzatát, ezért megérdemelné a tiltást.

Amennyiben pedig a Twitter nem hajlandó eleget tenni a követelésnek, a szervezet négy országban is feljelentést fog tenni az amerikai székhelyű cégóriás ellen. Törökország, Marokkó, Pakisztán és Indonézia azért lenne megfelelő helyszín a bírósági eljárásra, mert mind a négy államban büntetik az iszlám vallás meggyalázását.

A Twitter felületet ad Wildersnek, hogy a világ minden pontjára eljuttassa a gyűlöletpropagandát. Innentől már nemcsak az iszlamofób politikus, hanem a Twitter is bűncselekménnyel vádolható azokban az országokban, ahol törvény tiltja az iszlám meggyalázását. A világ nagyobb, mint Hollandia”

nyilatkozta az Algemeen Dagblad című holland lapnak Ejder Köse.

Az ügyvéd külön kiemelte a jobboldali politikus egyik korábbi posztját, melyben egy Mohamed-karikatúrát kommentált az alábbi szöveggel:

Több mint egymilliárd muszlim példaképe az a Mohamed, aki pedofil, tömeggyilkos, terrorista és nem utolsósorban őrült volt.”

A Török-Iszlám Kulturális Szövetség nem először állt bele Geert Wildersbe: idén márciusban egy, ugyancsak az ismert közösségi oldalra posztolt videó miatt tettek ellene feljelentést. A kérdéses videóban az iszlámot a diszkriminációval, az erőszakkal és a terrorizmussal azonosították. A holland ügyészség akkor nem indított nyomozást.

Wilders az ellene folyó hisztériakampányra stílszerűen a Twitteren reagált, egyértelműen kifejezve, hogy nem fogják tudni elhallgattatni:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére