Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Muszlim fiatalok akarják eltávolítani az osztrák iszlámtérképet

888.hu

2021.06.14. 18:10

Az osztrák muszlimok feljelentéssel és nyílt levéllel próbálják ellehetetleníteni az iszlámtérképet.

 

Az iszlám hitközösség ifjúsági szervezete, az MJÖ a legaktívabb kritikusa a világhálón is elérhető iszlámtérképnek, már feljelentést is kilátásba helyeztek. Véleményük szerint a térkép a feltüntetett 623 muzulmán intézmény mindegyikét „egyetemes gyanúba keveri”.

A weboldal veszélyezteti az Ausztriában élő muszlimok biztonságát, mindenekelőtt azonban károsan hat az össztársadalmi és szociális békére, valamint az emberek együttélésére Ausztriában”

– áll a nyílt levélben. Támogatóik között szerepel mások mellett a volt szociáldemokrata köztársasági elnök, Heinz Fischer, valamint evangélikus, zsidó és katolikus ifjúsági képviseletek is.

A konzervatív néppárti Susanne Raab integrációs miniszter két hete mutatta be újságírók előtt a politikai iszlám ellen meghirdetett programot, annak keretében pedig az ország úgynevezett iszlámtérképét. A térkép átfogó képet ad az Ausztriában tevékenykedő muzulmán szervezetekről, egyesületekről, hitközségekről és az azokat képviselő fontosabb személyekről, illetve irányultságuk, kapcsolataik besorolásáról, továbbá rávilágít egyes szervezetek összefonódására a politikai iszlám ideológiájával, szervezeteivel és hálózatával.

A tárcavezető azóta – elsősorban közösségimédia-platformokon – több halálos fenyegetést kapott,

és az Európa Tanács is felszólította Ausztriát, hogy vonja vissza a térképet. Időközben ideiglenesen fel is függesztették az iszlámtérképet, mindazonáltal nem a támadások miatt, hanem azért, mert technikai módosításokat hajtanak végre az oldalon.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére