Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mûsorvezetõ lehet az USA új ENSZ-nagykövete

Nagy Gábor

2018.12.07. 07:50

Amerikai sajtóértesülések szerint Donald Trump elnök Heather Nauert külügyi szóvivõt szeretné ENSZ-nagykövetnek.
WASHINGTON, 07:50

Amerikai sajtóértesülések szerint Donald Trump elnök Heather Nauert külügyi szóvivőt szeretné ENSZ-nagykövetnek.

Nauert, aki korábban az ABC televízió tudósítója, majd a Fox televízió műsorvezetője volt, tavaly óta szóvivője az amerikai külügyminisztériumnak. ENSZ-nagyköveti jelölését már pár nappal azt követően emlegették az amerikai sajtóban, hogy Nikki Haley, a jelenlegi ENSZ-nagykövet októberben sokak számára váratlanul bejelentette: év végén távozik posztjáról. A média Haley helyére még Kelly Craft jelenlegi kanadai nagykövetet, vagy Richard Grenellt, a Németországban szolgálatot teljesítő nagykövet nevét is emlegette.

A 48 éves Heather Nauert esetleges jelölését a Fox televízió „unortodox választásnak” nevezte, mondván, a külügyi szóvivőnek sem kormányzati, sem külpolitikai gyakorlata nem volt, mielőtt 2017 áprilisában szóvivő lett. A Fox kommentátora azonban megjegyezte: a jelenlegi ENSZ-nagykövetnek, Nikki Haley-nek szintén nem volt külpolitikai tapasztalata, igaz, a kormányzati munkát jól ismerte, hiszen kétszer is megválasztották Dél-Karolina kormányzójának.

Úgy tudni, Nauert élvezi Mike Pompeo külügyminiszter bizalmát, továbbá szoros kapcsolatokat ápol az elnök lányával, Ivanka Trumppal és vejével, Jared Kushnerral. Ha Donald Trump őt jelöli, a szenátusnak – a jelölt szokásos meghallgatása után – még meg kell szavaznia a kinevezését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére