Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mrs. Clooney már ott tart, hogy Magyarország egyenlõ Észak-Koreával

Zelenka Dóra

2018.12.07. 14:30

Amal Clooney, a brit-libanoni származású, emberi jogokkal foglalkozó ügyvéd az ENSZ újságírókat díjazó ünnepségén beszélt arról, hogy Donald Trump amerikai elnök zöld utat ad az autokrata rezsimeknek, olyanoknak például, mint hazánk.

George Clooney feleségeként megismert ügyvéd Donald Trump bírálatával kezdte meg sivalkodását. Főként azért bírálta az amerikai elnököt, mert az a nép ellenségének hívta az újságírókat.

Donald Trump még októberben azt nyilatkozta, hogy az Egyesült Államokban óriási a feszültség amiatt, hogy az álhírgyárak fake newsokat terjesztenek. Az elnök akkor elmondta, hogy az álhírgyáraknak, az emberek igazi ellenségeinek fel kellene hagyniuk nyilvánvalóan ellenséges magatartásukkal, tisztességesen kellene beszámolniuk a hírekről.

A „celebfeleség” még arra is kitért, hogy nagyon sok ügye során látta, ahogy újságírókat és az ellenzék tagjait kíméletlenül célba veszik, hogy azok ne tudják bírálni a kormányt.

A helyzet viszont az, hogy az ellenzéki média az USA-ban is mindent bevet annak érdekében, hogy lejárassa Trump kormányát. Azonban ha egyes hírportálok „túltolják” a pofátlanságot, akkor a következményekkel is számolniuk kell: a Fehér Ház nemrégiben fel is függesztette a CNN tudósítójának akkreditációját, miután a riporter először emelt hangon vonta kérdőre az elnököt, majd erőszakosan próbálta kitépni a mikrofont egy hölgy kezéből.

Amal Clooney később elmondta, hogy szerinte olyan időszakot élünk, amikor több újságírót zárnak világszerte börtönbe, mint bármikor az elmúlt három évtizedben, ráadásul itt, az USA-ban épp a Fehér Ház indít a média ellen támadást.

Mrs. Clooney arról viszont elfeledkezett, hogy gyakran milyen pofátlan támadásokat, lejárató cikkeket közöl a balliberális média az amerikai kormányról.

Az ügyvéd Magyarországot sem felejtette el megemlíteni beszédében.

Amal Clooney szerint ugyanis az amerikai elnök negatív hatása nemcsak Mianmarban, de

a többi autokrata rezsimben is érezhető, például Észak-Koreában, a Fülöp-szigeteken, Magyarországon, Törökországban és Brazíliában.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére