Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mozgó teherautóról ugráltak le a migránsok

Tóth Dalma

2019.04.01. 09:13

Az embercsempész megkérte a migránsokat, hogy ugorjanak le a mozgó jármûrõl, többen közülük pedig meg is tették.

Az embercsempész megkérte a migránsokat, hogy ugorjanak le a mozgó járműről, többen közülük pedig meg is tették.

Az Észak-Macedóniában történt akció során hatan megsérültek, egyikük meghalt. A rendőrség közlése szerint a sofőr elmenekült, őt keresik. Feltehetően azért akart nagyon gyorsan megszabadulni a szállítmányától, mert észrevette, hogy rendőri ellenőrzés felé közeledik.

A balesetben életét vesztő migráns bangladesi, a sérültek pakisztániak, őket kórházba vitték. A gépkocsiról nem mindenki ugrott le, a platón további hét pakisztánira bukkantak a rendőrök. Hogy összesen hány embert csempészett a sofőr, arról nem közöltek becsült adatot sem, de alsó hangon legalább 15 személyről lehet szó.

Felélénkült a balkáni útvonal

A nyugat-balkáni migrációs útvonalon az év első két hónapjában 40 százalékkal több illegális határátlépést észleltek, mint az előző év azonos időszakában. Az év első két hónapjában 1200-an próbáltak illegálisan Európába jutni – közölte még március elején az unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex. A február végi adatokat rögzítő jelentés szerint a nyugat-balkáni országokon át érkező migránsok uniós határokat érintő illegális határátlépéseinek száma 420 volt. Ezen az útvonalon főként afgánok kísérelték meg átlépni az európai unió valamelyik külső határát.

Az Európai Bizottság már tavaly nyáron figyelmeztette a tagállamokat, hogy "újabb menekülthullám érkezhet a balkáni útvonalon".

Spanyolországba és Görögországba is rengeteg migráns érkezik a Földközi-tengeren keresztül. Olaszországban viszont jelentősen visszaesett az illegális bevándorlók száma. Ezen az útvonalon idén 95 százalékkal kevesebb migráns érkezett, mint a tavalyi év azonos időszakában. Mindehhez nagyban hozzájárult az, hogy Matteo Salvini több olyan intézkedést vezetett be, ami az illegális bevándorlást hivatott megakadályozni. Többek között megállította a Soros-hajókat a Földközi-tengeren, és nem engedte, hogy azok az embercsempészek kezére játszva szállítsák a migránsokat az olasz kikötőkbe.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére