Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Moszkva: nem kizárt, hogy terrortámadás történt

2015.11.10. 12:02

EGYIPTOM, 11:40

Már az oroszok se zárják ki annak lehetőségét, hogy terrortámadás állhat a Sínai-félsziget felett bekövetkezett repülőkatasztrófa hátterében.

A terrorista támadást természetesen továbbra is a lehetőségek közt tartjuk számon –

nyilatkozta Dimitrij Medvegyev orosz miniszterelnök.

Medvegyev azonban hangsúlyozta, hogy az orosz polgári repülés történetének legsúlyosabb balesetének vizsgálta még nem zárult le, tehát biztosat egyelőre nem lehet tudni a katasztrófa okáról.

Egyre többen gondolják úgy, hogy bomba robbanhatott a gépen

Fabrice Bregire-nek, az Airbus igazgatójának nyilatkozta is azok táborát erősíti, akik szerint bomba robbanhatott a repülőn, ugyanis az igazgató kijelentette: egyelőre semmilyen jelét nem találták annak, hogy technikai gond okozta volna a balesetet.

Bár Izrael nem vesz részt a baleset nemzetközi vizsgálatában, az ország mégis közelről figyeli az eseményeket.

Nem veszünk részt a nyomozásban, de abból, amit hallunk és tapasztalunk, meg lennék lepve, ha nem pokolgép robbant volna a gépen"

– nyilatkozta Izrael védelmi minisztere.

Múlt héten az USA és Anglia is hírszerzési információkra támaszkodva adtak hangot gyanújuknak, miszerint az orosz utasszállítót feltehetően terrorista támadás, mégpedig egy a gép fedélzetén elhelyezett bomba pusztíthatta el.

A nyugati bejelentésekre Moszkva akkor még hevesen reagált, és felszólította az érintett országokat, hogy ne bocsátkozzanak találgatásokba, hanem várják meg a nemzetközi nyomozás eredményét. Sőt Moszkva annyira dühös lett, hogy az amerikai FBI segítségét se hajlandó elfogadni a nyomozás lefolytatásában.


Közben Egyiptom önálló nyomozásba kezdett, akinek komoly érdeke fűződik ahhoz, hogy minél előbb pontot tehessen az ügy végére, ugyanis az orosz Airbus lezuhanása óta a legtöbb légitársaság elkerüli az országot. Sőt az Egyiptomban tartózkodó turisták is eddig nem látott mértékben hagyják el Sarm es-Sejket – az elmúlt egy hét alatt több mint 7000 brit tért haza, mert veszélyben érezték magukat a történtek után.

(Newsweek, Telegraph, RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére