Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Moszkva cáfolja, hogy kórházakat támadt volna

888.hu

2016.02.16. 20:28

Az oroszok szerint nincs egyetlen olyan hadihajó sem a Kaszpi-tengeren állomásozó flottában, amelyrõl a rakétatámadást végre tudták volna hajtani.
MOSZKVA, 20:28

Az oroszok szerint nincs egyetlen olyan hadihajó sem a Kaszpi-tengeren állomásozó flottában, amelyről a rakétatámadást végre tudták volna hajtani – közölte  Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Ahmet Davutoglu török miniszterelnök hétfői ukrajnai látogatásán lebegtette meg, hogy a Kaszpi-tengeren állomásozó orosz flottából lőtték ki a szíriai Idlíb tartományban lévő kórházakat leromboló ballisztikus rakétákat.

Konasenkov hangsúlyozta, a flottában olyan hajó nincs, amely képes lenne ilyen kilövésekre, majd hozzátette: a "terroristák" elleni légicsapásokat Szíriában többször ellenőrzött célpontokra, a polgári lakosok veszélyeztetése nélkül méri az orosz légierő.

A szóvivő elmondta azt is, hogy miután a nagyhatalmak pénteken megállapodtak a szíriai harcok beszüntetéséről, az ország északi és déli területein fokozták tevékenységüket a "terrorista csoportok".

A "terroristák" Aleppó és Idlíb tartományban az éj leple alatt továbbra is fegyverszállítmányokat kapnak török területekről"

  – jelentette ki a szóvivő.

Konasenkov elmondta azt is, hogy Moszkva álláspontja szerint Ankara információs hadjáratot indított Oroszország ellen, méghozzá azzal a céllal, hogy ne veszítse el az észak- és északnyugat-szíriai területek feletti "abszolút uralmát".

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője szerint Törökország azért nem akarja, hogy az aleppói Azáz járás a kurd fegyveres erők, az YPG irányítása alá kerüljön, mert akkor Ankara elveszítené azt az utánpótlási vonalát, amelyen keresztül az Iszlám Államot támogatja.

(RT, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére