Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Moszkva azt javasolja, hogy az Egyesült Államok hagyjon fel a nyomásgyakorlással

888.hu, MTI

2021.04.30. 08:20

Ugyanakkor üdvözlik, hogy Joe Biden elnök az amerikai kongresszushoz intézett üzenetében közölte: együttműködésre törekszik.
Oroszország üdvözli, hogy Joe Biden elnök az amerikai kongresszushoz intézett üzenetében közölte, kerülni fogja az eszkalációt Moszkvával, és együttműködésre törekszik majd vele azokon a területeken, amelyekhez mindkét országnak érdeke fűződik

– jelentette ki Marija Zaharova külügyi szóvivő csütörtöki moszkvai sajtótájékoztatóján.

Zaharova ugyanakkor sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy a jelenlegi amerikai kormányzat nyilatkozatai és tettei eltérnek egymástól. Azt mondta, a Biden-beszéd megerősítette, hogy Washington nem kíván lemondani az Oroszországra történő példátlan nyomásgyakorlásról és az alaptalan vádaskodásról.

Azt javasolta, hogy

az Egyesült Államok hagyjon fel a konfrontatív retorikával, ha valóban kész a kapcsolatok javítására, amelyek megromlásáért ő a felelős.

A szóvivő kifejezte Moszkva készségét arra, hogy Szófia felkérése esetén részt vegyen a bolgár fegyvergyárakban 2011 és 2020 között bekövetkezett négy robbanás kivizsgálásában, a vonatkozó kétoldalú megállapodások alapján. Az incidensekért Bulgária Oroszországot tette felelőssé, és csütörtökön kiutasított egy orosz diplomatát.

Zaharova szerint az európai országoknak magyarázatot kell találniuk arra, hogy miért kapott politikai jelleget a cseh és bolgár hadianyagraktárakban az elmúlt években bekövetkezett robbanások ügyében folytatott nyomozás.

A szóvivő úgy vélekedett, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kezdeményezése a „normandiai négyek” formátumának megváltoztatására annak jele, hogy Kijev elutasítja az ukrajnai rendezés alapjául szolgáló minszki megállapodások végrehajtását. Hangsúlyozta, hogy

a Nyugatnak ki kell állnia a megállapodások megvalósítása mellett, mert ezeknek nincs alternatívájuk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére