Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Moszkva az Északi Áramlat felrobbantásával és a Krím elleni dróntámadással vádolta meg a briteket

888.hu/MTI

2022.10.29. 17:15

Nő a feszültség Oroszorzság és Nagy-Britannia között.

 

Az orosz védelmi minisztérium szerint Ukrajna és Nagy-Britannia áll a Krím félszigetnél az orosz fekete-tengeri flotta ellen szombaton végrehajtott dróntámadás mögött.

 

Az ukrajnai Mikolajiv megyében lévő Ocsakov városban állomásozó brit szakértők irányításával készítették elő ezt a terrorcselekményt, illetve képezték ki a különleges tengeri műveleteket végrehajtó ukrán katonákat.”

– közölte az orosz védelmi tárca Telegram-csatornáján.

A tájékoztatás szerint egy orosz hajó kis mértékben megrongálódott a Szevasztopoli-öbölben.

Moszkva szerint a drónokkal célba vett hajók részt vesznek a gabonát exportáló teherkonvojok védelmében is.

Mihail Razvozsajev, Szevasztopol kormányzója a TASZSZ orosz állami hírügynökség jelentése szerint arról számolt be, hogy

a szombati volt az eddigi legerőteljesebb dróntámadás a Krím félszigetnél.

 


 

Az orosz védelmi minisztérium szombaton a brit haditengerészet egyik egységének képviselőit vádolta meg az Északi Áramlat földgázvezetékek ellen elkövetett robbantással.

A tárca bizonyítékokat nem tett közzé állítása alátámasztására.

 

A rendelkezésre álló információk alapján ennek a brit haditengerészeti egységnek a képviselői részt vettek a Balti-tengeren szeptember 26-án elkövetett terrortámadás, az Északi Áramlat I. és az Északi Áramlat II. földgázvezeték felrobbantásának tervezésében, előkészítésében és végrehajtásában.”

– tudatta a minisztérium.

A brit védelmi minisztérium szombaton kitalált történetnek nevezte az orosz állítást, amellyel Moszkva el kívánja terelni a figyelmet.

„Hogy elterelje a figyelmet az ukrajnai illegális inváziójának katasztrofális kezeléséről, az orosz védelmi tárca legendákba illő hamis állításokat terjeszt.”
– írta a Twitter mikroblog portálon a brit védelmi minisztérium.

Oroszország korábban is a Nyugatot tartotta felelősnek a Balti-tenger fenekén húzódó vezetékek ellen elkövetett szabotázsakcióért, de korábban nem nevezett meg konkrét felelőst.

Oroszország korábban „hülyeségnek” nevezte azokat a felvetéseket, hogy ő maga állna a gázvezeték elleni támadás mögött, és azt állította, hogy a gázvezetékek megsemmisítése az Egyesült Államoknak áll érdekében, mert cseppfolyósított földgázt szeretne értékesíteni Európában. Az Egyesült Államok tagadja, hogy bármi köze lett volna a történtekhez.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére