Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mostantól még nehezebb lesz hamis iratokkal Nagy-Britanniába migrálni

Bokor Gábor

2018.05.20. 11:15

Profi csempész- és irathamisító bandát állítottak meg a hatóságok.

Fekete nap volt a szombat az albán embercsempészek életében, hiszen egy rajtaütés során lefoglaltak több olyan eszközt, melyekkel hamis személyi igazolványt és egyéb hivatalosnak tűnő iratot készítettek.

A tiranai rendőrség szerint csak a most felszámolt üzemben több száz bevándorlónak segíthettek abban, hogy átjussanak az Európai Unió területére és eljussanak kiválasztott célpontjukba, ami elsősorban Nagy-Britannia volt.

A hamis iratokért átlagosan húszezer fontot, azaz több mint hétmillió forintot kértek a bűnözők.

A tiranai rendőröket is megdöbbentette, hogy az elkészült hamis iratok milyen jó minőségűek voltak, elmondásuk szerint a dokumentumok a megszólalásig hasonlítottak egy eredetihez.

Az embercsempészek a hatóságok szerint több mint ezer darab hamis okmányt állítottak elő, azokat pedig legalább nyolcszáz alkalommal használták, ennyien jutottak át azokkal Nagy-Britanniába. A feltételezések szerint az illegális bevándorlók a hamis dokumentumokkal repülővel, busszal vagy vonattal utaztak a szigetországba.

A razzia során 17 embert tartóztattak le, köztük egy nőt, akinek a polgári foglalkozása egyébként rendőrtiszt volt.

A banda elsősorban hamis

  • francia,
  • olasz,
  • magyar,
  • görög,
  • bolgár
  • és román

útleveleket, személyi igazolványokat és jogosítványokat gyártott.

A csoport kifejezetten a bolgár iratokra volt specializálódva, hiszen egyrészről az ország uniós tagállam, másrészről egy brit határőr nem tud különbséget tenni egy albánul vagy bolgárul beszélő ember között. A hitelesség érdekében még a papírt, a műanyagot és a többi nyersanyagot is Bulgáriából szállíttatták, hogy a tapintása is ugyanolyan legyen az elkészült hamis iratnak.

A rendőrség végtelenül profinak írta le a bandát és a műhelyüket, hiszen majdnem tökéletes hamisítványokat csináltak, amivel könnyen átverhették a bevándorlók a határőröket.

A tiranai hatóságok kiderítették, hogy a banda nem csak Albániában működött, komplett balkáni hálózattal rendelkeztek, hiszen hozzájuk tartozott még hét ugyanilyen irathamisító üzem Görögországban, ahol szintén több csempészt letartóztattak már az üggyel kapcsolatban.

A csempészek még arra is ügyeltek, hogy a bevándorlók milyen sztorival álljanak a határőr elé, hogy hitelesebbnek tűnjenek, valamint milyen útvonalon utazzanak Nagy-Britanniába. A rendőrség letartóztatta a 43 éves Entela Calát is, aki az egyike volt annak a két rendőrnek, aki pénzért cserébe bizalmas információkat adott ki a bandának. Ardi Veliu, albán rendőrfőnök szerint a migránsokat először Olaszországba, Franciaországba, Görögországba és Norvégiába küldték, majd azt mondták nekik, onnan menjenek át a célállomásukba, ami a leggyakrabban Nagy-Britannia volt, de tudomásuk szerint albán migránsok mentek az Egyesült Államokba és Kanadába is.

A rajtaütés során a hatóságok 25 ezer font készpénzt, egy csomag hamis útlevelet, automata fegyvereket és lőszereket találtak.

A britek is akcióztak, a náluk felszámolt csoport egyik vezetője a 23 éves Arsen Baculi volt, akit Kelet-Londonban tartóztattak le, miután átvett egy csomag hamis okmányt, köztük egy görög útlevelet és személyi igazolványt, melyen az ő képe volt.

Õk az azonosító iratokon túl lakhatási engedélyt is hamisítottak, valamint kábítószerrel is kereskedtek. A hét elején ítélték el, több mint öt évet kell rácsok mögött töltenie, büntetése leülése után pedig kitoloncolják majd az országból.

Azok a bevándorlók, akik nem engedhetik meg, hogy hamis iratokkal jussanak át egy másik országba, gyakran a kamionok platóján utaznak. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a teljesen elszemtelenedett bevándorlók mutatják meg, mekkora móka is illegálisan átgázolni a határokon, hiszen a közösségi oldalukra rendszeresen töltenek fel képeket, melyen épp egy kamionok pótkocsiján whiskyzve utaznak.

A legtöbb fiatalkorú migráns a jobb élet reményében próbál meg Nagy-Britanniába átszökni, azonban jó részük csak a táborokig vagy egy nevelőotthonig jut, ahol drogcsempész lesz. A brit belügyminisztérium adatai szerint minden nyolcadik kísérő nélküli fiatalkorú bevándorló Albániából származik. A legtöbbjük Franciaországból, Belgiumból vagy Hollandiából próbál meg átjutni a szigetországba.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére