Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mostantól a Google dönti el, mi az igazság, és nem te

Bokor Gábor

2017.04.08. 12:28

A világ legnépszerûbb keresõmotorja a jövõben figyelmeztetéseket helyez el, melyben arról tájékoztatják a felhasználókat, hogy valamely oldal nem ellenõrzött, és vélhetõen kamuhíreket szolgáltat.
WASHINGTON, 12:28

A világ legnépszerűbb keresőmotorja a jövőben figyelmeztetéseket helyez el, melyben arról tájékoztatják a felhasználókat, hogy valamely oldal nem ellenőrzött, és vélhetően kamuhíreket szolgáltat. 

A legnagyobb keresőoldal pénteken jelentette be, hogy jelzi a jövőben a felhasználóknak, amennyiben nem megalapozott híreket talál. Az algoritmus a tervek szerint felismeri majd a tényeket és a fikciókat. 

Minden nap minden percében több ezer cikk kerül fel az internetre, amelyeknek bizonyos része nem megalapozott tényeken alapul. Az emberek nem is tudhatják, hogy igaz-e, amit olvasnak" 

– áll a portál közleményében

Miután pár országban kísérleteztek vele, úgy érzik, hogy eljött az idő, hogy élesben is kipróbálják a legújabb funkciót, mely egy jelet helyez el a keresési eredmények mellett, amennyiben az igazoltan nem kamuhír. 

Magyarán a keresőoldal majd maga eldönti, mi igaz és mi nem.  Ugyanis a keresések után az eredményeknél a Google majd előrébb helyezi el az "ellenőrzött" híreket. Így azokat a politikailag kedvező híreket, melyek beleesnek a Google liberális narratívája, hamarabb ajánlhatja fel a felhasználóknak.

Az amerikai cég szerint az eredmények között ott lesz, hogy hány felhasználó jelezte vissza, hogy az adott cikk nem fikció.

Ismeretes, Donald Trump amerikai elnök a választási kampány során több liberális amerikai híroldalt vádolt meg azzal, hogy elfogultan számolnak be a hírekről és attól sem riadnak vissza, hogy hamis információkat publikáljanak, ha ezt kívánja a saját önös politikai érdekük. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére