Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Most kezdhetünk igazán aggódni a terrortámadások miatt

Forisek Ádám

2018.05.02. 11:10

Catherine De Bolle lett az Europol új vezetõje, ez pedig nagy problémát jelenthet Európára nézve.
BRÜSSZEL, 11:10

Catherine De Bolle lett az Europol új vezetője, ez pedig nagy problémát jelenthet Európára nézve.

Kedden új vezetője lett az Európai Rendőrségi Hivatalnak, az Europolnak, mégpedig Catherine De Bolle személyében. Õ lett ezzel az első női vezetője a szervezetnek, ám van egy óriási probléma: többen úgy vélik, De Bolle teljesen inkompetens, nem a legmegfelelőbb jelölt a feladat ellátására.

Õ volt ugyanis a belga rendőrség főparancsnoka a 2015-ös párizsi terrortámadások idején, mely során 137 ember életét vesztette. A támadást részben Brüsszelben tervelték ki, négy hónappal később pedig robbantottak is a belga fővárosban. Ez a merénylet további 35 ember életét követelte.

A belga rendőrség élén végzett gyatra munkájából kiindulva – mind az Europolnál, mind pedig más európai biztonsági szolgálatnál – több hivatalnok is erősen szkeptikus De Bolle személyét illetően, hiszen most az a feladata, hogy összesen 27 országban koordinálja a terrorelhárítást.

Kudarcot vallott abban, hogy megfelelően koordinálja Belgium rendőri erejét. Így aztán érdekes belegondolni, hogy európai szinten vajon mitől lesz sikeresebb.”

További nem túl biztató jellemvonása De Bolle-nak, hogy nem tűri a kritikát. Mikor szembesítették azzal, mennyire inkompetensnek mutatkozott rendőrfőnökként, nemes egyszerűséggel azzal védekezett, hogy Németországban, Franciaországban és Nagy-Britanniában is történtek terrortámadások.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére